Familiile piloţilor din elicopterul SMURD, amendate că au declarat decesele târziu

Ultima actualizare:

    Laura Vizireanu, Gabriela Harton, pilotul Petre Cătuneanu şi copilotul Claudiu Crăcănel - victimele elicopterului SMURD prăbuşit în Lacul Siutghiol
Laura Vizireanu, Gabriela Harton, pilotul Petre Cătuneanu şi copilotul Claudiu Crăcănel - victimele elicopterului SMURD prăbuşit în Lacul Siutghiol

Autorităţile române lucrează! Asta au vrut să demonstreze funcţionarii Stării Civile din Constanţa atunci când au amendat familiile pilotului şi copilotului elicopetrului SMURD prăbuşit în Siutghiol, reproşându-le că au declarat decesele prea târziu.

Situaţia revoltătoare a fost relatată de jurnalista Marilena Nedelcu, sora pilotului, la postul Realitatea TV.

Ea a povestit că a obţinut Ceritificatul medico-legal abia pe data de 16 decembrie, după ora 16.00. Nu putea să meargă la Starea Civilă pentru că programul instituţiei se încheiase deja, aşa că a ales să se prezinte acolo pe data de 17 decembrie dimineaţa, scrie adevarul.ro. Dar o angajată de acolo a decis să aplice o amendă pentru că au întârziat.

"Pentru noi nu a mai contat că am plătit o taxă în plus. Oricum plăteam taxa de urgenţă. Eu cred că ne încadram în cele 48 ore, dar nu am stat să ne certăm. Soţul meu era acolo cu domnul procuror şi un domn de la MAI", a explicat Marilena Nedelcu.

Procurorul a încercat să discute cu angajata respectivă, dar nu a fost de înţeles. Mai mult, familiile pilotului şi a copilotului au plătit şi o taxă de urgenţă.

Şefa Stării Civile se apără

Directorul Stării Civile Constanţa, Rodica Crăciun, a declarat pentru adevarul.ro că nu cunoaşte situaţia, dar este sigură că angajata a respectat legea. "Familiile au plătit 23 lei pentru că Cerificatul se eliberează în aceeaşi zi şi o amendă de 50 lei pentru că nu au declarat decesul în termen de 48 ore. Nu cred că s-a încălcat legea", a spus ea.

Rodica Crăciun, directorul Stării Civile Constanţa
Rodica Crăciun, directorul Stării Civile Constanţa

Conform legii, în cazul morţilor violente, decesul trebuie declarat în decurs de 48 de ore. Potrivit adevarul.ro, decesul pilotului şi copilotului din elicopterul SMURD putea fi declarat până pe 18 decembrie dimineaţa.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net