Familiile care au rămas fără case în septembrie sunt la capătul puterilor: «Într-o lună rămânem iar pe drumuri»

Ultima actualizare:

    Elena Nedu ne arată tabureţii. Sunt  singurii care i-au  rămas după incendiu
Elena Nedu ne arată tabureţii. Sunt singurii care i-au rămas după incendiu

Au avut casa lor, dar au ajuns la mila autorităţilor. Sunt oamenii ale căror apartamente s-au făcut scrum, după ce blocul din sectorul 5 în care locuiau a ars ca o torţă. În doar zece minute, au rămas pe drumuri. Nu aveau acte pe locuinţe, iar acum sunt adăpostiţi de autorităţi. Dar nu pentru mult timp.

În noaptea de 7 spre 8 septembrie 2018, viaţa a 54 de familii a luat o întorsătură dramatică. O ţigară aprinsă şi aruncată de la etaj, spun pompierii, a făcut ca singurul bloc ridicat între case, pe strada Ioniţă Cegan, din sectorul 5, să ia foc. Polistirenul care îmbrăca clădirea a ridicat vălvătaia până la ultimul etaj, 4, iar acoperişul din lemn de brad nu a făcut decât să inteţească flăcările. ”A fost iadul pe pământ”, îşi aminteşte Elena Nedu. La cei 62 de ani a rămas fără casă. Împreună cu soţul ei, tot pensionar, locuieşte în blocul de necesitate al Primăriei Capitalei, de pe Bd. Naţiunile Unite. A primit aici un apartament cu două camere, dar nu pentru mult timp.

”Din 8 septembrie şi până pe 15 noiembrie, am fost mutaţi într-un cămin din sectorul 5, iar apoi în acest bloc. Contractul cu primăria expiră pe 23 mai şi ni s-a spus că trebuie să evacuăm apartamentele că au nevoie de ele ca să-i aducă pe cei ale căror case trebuie consolidate. Unde mă duc la vârsta mea? Cu ajutorul de urgenţă de 3.000 de lei am apucat să cumpăr mobilă. O voi lua şi mă voi muta pe trotuar. Am o pensie de 1.000 de lei”, ne-a spus plângând Elena. De supărare a suferit un atac cerebral în decembrie. Cu gândul că va ajunge pe străzi împreună cu cei trei copii şi cu soţia, Eugen Rusu, 51 de ani, a suferit marţi un infarct. Se află spitalizat la Fundeni, pentru a i se monta un stent.

”Suntem disperaţi. Nu mai avem linişte de când am rămas fără casa cumpărată cu trudă”, ne-a spus Maria, soţia bărbatului. Ciprian Cocârlea, 36 de ani, avea o garsonieră în blocul blestemat, dar după ce s-a făcut scrum locuieşte cu nevasta şi fetiţa lor de doar 4 luni tot în imobilul de la stat. Cu toţii au avut încredere în dezvoltator şi nu s-au gândit că dacă nu semnează actele imediat ce au cumpărat vor ajunge pe străzi. Familia Neda a cumpărat apartamentul cu 2 camere la demisol cu 25.000 de euro, Rusu cu 27.000 de euro, iar Cocârlea a dat pe o garsonieră la etajul 4, 27.000 de euro.  Ieftin şi în rate aţi putea spune. Dar asta era toată agoniseala românilor năpăstuiţi de soartă. Unii au apucat să facă la notar o promisiune bilaterală, alţii doar un act scris de mână, pentru că dezvoltatorul a ridicat blocul fără autorizaţie. În această situaţie, oamenii nu şi-au putut asigura casele şi se luptă acum în instanţă ca să-şi primească banii înapoi. Avocatul Adrian Cuculis îi reprezintă fără onorariu, iar pe 17 aprilie a avut loc primul termen la Judecătoria Sectorului 5. Investitorul Ilie Ioniţă este cercetat pentru înşelăciune. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net