Familia unei românce moarte împreună cu fiul ei în Italia este disperată. Au trecut 5 luni și nu a reușit să repatrieze cadavrele

Ultima actualizare:

    Rudele din România ale Elenei nu au bani pentru repatriere Foto: observatornews.ro
Rudele din România ale Elenei nu au bani pentru repatriere Foto: observatornews.ro

O româncă și fiu ei în vârstă de 6 ani au sfârșit tragic, în Italia, la sfâșitul anului trecut. Ei au fost găsiți morți într-o cameră a parohiei San Martino din Velletri. Familia din România se confruntă cu o situație dramatică, întrucât nu are banii necesari repatrierii și înmormântării.

Până de curând, trupurile neînsuflețite ale celor doi au fost ținute la Institutul de Medicină Legală Tor Vergata. Însă, cum ancheta a luat sfârșit, familia trebuie să preia cadavrele. Apropiații româncei spun însă că nu au posibilitatea să acopere cheltuielile de înmormântare și de repatriere, scrie observatornews.ro.

Elena Cătălina Pînzaru  (36 ani) şi fiul ei Francesco au fost descoperiți fără viaţă în dimineața zilei de 16 decembrie 2020. Nenorocirea s-a întâmplat într-una dintre camerele parohiei San Martino din Velletri, administrată de asociația San Girolamo Emiliani, în regiunea regiunea Lazio, iar cauza decesului a fost intoxicare cu monoxid de carbon. Elena a aprins o sobă pe gaz tip ciupercă, care se foloseşte în exterior, pentru a se încălzi. Peste noapte, însă, flacăra s-a stins, iar gazul i-a asfixiat pe cei doi.

Elena şi fiul erau în Italia de aproape un an. Femeia lucra ca îngrijitoare de bătrâni, dar în luna iulie 2020 a rămas fără muncă, astfel că a primit găzduire într-una din camerele parohiei San Martino.

Pe internet a fost declanșată o campanie de strângere de fonduri, pentru ca Elena și Francesco să poată fi aduși în țară și conduși pe ultimul drum creștinește. 

Citește și: 

Italia: O româncă şi fiul ei de 6 ani, găsiţi morţi în camera unei parohii de la periferia Romei

Româncă de 32 de ani, ucisă în Italia. Tânăra a fost găsită moartă în apartamentul în care locuia

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net