Familia Băsescu este “îngropată” în dosare penale

Citeste tot despre: 

Din 2004, până acum, Traian Băsescu s-a ales cu 56 dosare penale. Însă, și membrii familiei lărgite au probleme dcu Justiția. Fratele său, Mircea Băsescu, este deja după gratii, condamnat la patru ani cu executare.

Traian Băsescu este “îngropat” în dosare penale. Fostul preşedinte a fost implicat în 56 de dosare penale, din 2004 până în prezent, 7 dintre acestea fiind în curs de soluţionare, precizează Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, citat de stiripesurse.ro. În 49 dintre acestea au fost dispuse soluţii de netrimitere în judecată.

“Vă comunicăm faptul că Traian Băsescu a constituit (atât în mod individual, cât şi împreună cu alte persoane), în perioada 2004 – prezent, obiectul a 56 de dosare penale, în 49 dintre acestea fiind dispuse soluţii de netrimitere în judecată, 7 fiind în curs de soluţionare”, se arată în răspunsul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai importante dosare în care a fost implicat fostul preşedinte sunt: Dosarul “Demisia în 5 minute”, Dosarul “Casa din Mihăileanu”, Dosarul “Răpirii jurnaliștilor români în Irak”, Dosarul Băsescu-Firea, Dosarul ”Ţigancă împuţită”, Dosarul Flota,

Și membri ai familiei fostului președinte sunt cercetați pentru fapte de corupție. Fratele acestuia, Mircea Băsescu, este condamnat la patru ani cu executare din 16 iunie 2016, pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Dosarele penale ale familiei Băsescu

RADU PRICOP, soţul Ioanei Băsescu
- urmărit penal pentru complicitate la şantaj într-un dosar al unui mare asfaltator
- urmărit penal pentru fals şi înşelăciune în dosarul Moşia Brătienilor privind retrocedări ilegale de terenuri (10 milioane euro despăgubire ANRP)

MIRCEA BĂSESCU, fratele lui Traian Băsescu
- condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită

DRAGOŞ BĂSESCU, fiul lui Mircea Băsescu
- trimis în judecată pentru trafic de influenţă
- acuzat că a cerut un milion de euro de la un om de afaceri pentru o intervine la DIICOT

IOANA BĂSESCU
- proprietara în acte a moşiei de la Nana, pusă sub sechestru de Parchetul General într-un dosar privind retrocedări ilegale
- audiată ca martor

ELENA BĂSESCU
- apare în denunţul fostului ministru Gabriel Sandu (dosar Microsoft)
- 125.000 euro din şpagă au ajuns ca sponsorizare pentru campania sa de la europarlamentare

BOGDAN IONESCU, fostul soţ al Elenei Băsescu
- familia lui Bercea Mondial susţine că era intermediarul şpăgilor către persoane influente
- o astfel de întâlnire, într-o benzinărie, în care a luat sacoşe cu bani, ar fi fost filmată

BEBE IONESCU, fostul socru al Elenei Băsescu
- apare în dosarul bancherilor

Sursa: antena3.ro

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1