Familia Aurei Ion contestă raportul accidentului din Apuseni

aura7-act-6-foto-baza-aura-.jpg

† Aura Ion avea 23 de ani atunci când a murit
aura ion, contestatie, ancheta, accident apuseni
de Andreea Dancu

Familia Aurei Ion, studenta care a murit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, contestă raportul oficial realizat de Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS).

Rudele tinerei nu sunt de acord cu concluziile prezentate în legătură cu testarea motoarelor, care nu s-ar fi făcut aşa cum au fost găsite, şi s-ar fi înlocuit piesele defecte. De asemenea, testarea antenei care ar fi trebuit să transmită semnale către sateliţi a fost făcută neconform, e de părere familia.

În plus, ar fi probleme legate și de cauza morții Aurei. În raport scrie că fata a murit din cauza unui traumatism provocat de lipsa centurii de siguranţă, în condiţiile în care o comisie de medici a avut o concluzie opusă, pe care CIAS nu ar fi preluat-o.

”Nu se doreşte aflarea adevărului. Au trecut doi ani şi nu avem o investigaţie. Intenţionăm să implicăm experţi din țară şi din afară pentru a evidenţia ceea ce s-a întamplat”, a declarat Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, la România TV. Raportul oficial a fost redactat la un an şi nouă luni de la producerea accidentului.

Loading...

Citește și