Falsul medic estetician Svetlana Serghei află astăzi dacă va sta în arest 30 de zile

svetlana_serghei.jpg

medic estetician fals
Svetlana Serghei avea cabinet în București
Foto: adevarul.ro

Falsul medic estetician Svetlana Serghei, o femeie care practica ilegal chirurgia estetică într-un cabinet din Bucureşti, a fost dusă în fața judecătorilor de la Sectorul 2, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Și soțul ei va beneficia de același ”tratament”, acesta fiind cel care a ajutat-o în activitatea infracţională.

Originară din Republica Moldova, Svetlana Serghei a fost reclamată de zeci de femei care au rămas mutilate după intervențiile chirugicale făcute de falsul medic. Anchetatorii spun că Dr. Lana, cum se prezenta pe rețelele de socializare, ar fi făcut zeci de intervenții de buze mărite până la dimensiuni nenaturale, rinoplastii și lifting facial. Cazul femeii este aproape identic cu cel al italianului Matteo Politi, care „punea sâni” bucureştencelor, fără a avea studii de specialitate. Politi a fost trimis în judecată şi îşi aşteaptă sentinţa penală pe 14 decembrie, scrie adevarul.ro.  

Falsul medic a fost reținut pentru 24 de ore

Svetlana Serghei a fost reţinută de procurori pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. „La data de 03.12.2020, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pune în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Constanţa, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activitati”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.  Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie, care ar pretinde că este medic, efectuează intervenţii chirurgicale minim invazive în domeniul estetic.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoana în cauză, fără drept de liberă practică pe teritoriul României, cu sprijinul unor alte persoane, ar fi închiriat spaţii de tip cabinet medical, în care efectua proceduri de microchirurgie estetică”, se arată în comunicat.  

„Russian Lips_by Dr. Lana”

Pe pagina de Facebook a cabinetului unde opera „Dr. Lana” au început să curgă mesajele. Pagina se numeşte „Russian Lips_by Dr. Lana”.   „Nu doar un fals estetician , ci şi un fals stomatolog! Dar e şocant e că probabil nu i se va întâmpla nimic exact cum nu i s-au întâmplat nici italianului...”, scrie Judy Florescu.  „La multi ani «dr.» Lana (de puşcărie). :)Pupi”, scrie Maria Luminiţa. 

dr_lana.jpg

Foto: adevarul.ro

Svetlana Serghei publica pe pagina de Facebook imagini şi filmuleţe din timpul intervenţiilor chirurgicale. În imagini apar femei cu buzele augmentate, retuşate sau injectate cu diverse substanţe. „Tehnică de injectare dr Lana...volum plus contur....1,5 ml acid hialuronic plus set 4 fire Screw Lips... (recomand 2 şedinţe : prima 1 ml. + fire...a doua retus 0.5ml). Rezultat Spectaculos. Preţul în funcţie de acidul ales 149 sau 199 euro /1 ml”, este unul dintre mesajele pe care le posta Svetlana Serghei.

Matteo Politti, cel mai cunoscut caz de practicare a medicinei fără drept în România

Cazul cercetat acum de Poliția Capitalei pare identic cu cel al falsului medic italian Matteo Politti, care a fost prins în 2018 profesând ilegal ca medic estetician în România. Acesta a fost trimis în judecată pe 20 ianuarie 2020 de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Potrivit procurorilor citați de digi24.ro, italianul a fost acuzat de înșelăciune în formă continuată și de exercitarea fără drept a profesiei de doctor. În rechizitoriul procurorilor se notează că, începând din martie până în decembrie 2018, falsul medic ar fi operat 19 paciente, în cadrul clinicii la care lucra din Municipiul București. Pentru intervențiile-operații ilegale, falsul medic a primit de la victime sumele de 13.880 de lei și 10.150 de euro. Politti mai este acuzat că a păcălit doi medici să-i plătească 13.896 de lei drept chirie pentru utilizarea unor spații care nu erau ale lui.

Cum a ajuns Matteo Politti doctor în România fără studii

În martie 2018, Matteo Politti a determinat trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, care au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că italianul are calitatea de doctor și dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete. Procurorii au stabilit că Politti a determinat și funcționari din Ministerul Educației să îi recunoască diploma de licență, pe care o avea de la Universitatea din Priștina, deși documentul acela era fals. 

 

Citește și: 

 

Un nou caz Matteo Politti. Svetlana Serghei se pretindea medic şi făcea proceduri de microchirurgie estetică fără drept

Comentarii

 

Declarația halucinantă a chirurgului fals: «Sunt născut pentru a fi medic»

Loading...
 
 

Citește și

  • Natalia Korosteleva

    Un medic estetician fals din Rusia a primit cinci ani și jumătate de închisoare cu executare după ce a injectat 500 de femei cu un gel ciudat dintr-o găleată. Potrivit anchetatorilor, substanța pe care o folosea era un mix de silicon lichid și un gen din polimeri, interzis în Rusia și multe alte țări deoarece produce inflamație cronică și edeme.

  • ionut marian grigore

    Se pare că avem mai mulţi medici falşi decât credeam. Ionuț Marian Grigore, în vârstă de 26 de ani, acorda consultaţii într-o cameră de cămin de pe strada Energeticienilor din sectorul 3. Spunea că este ortoped şi psiholog. Poliţiştii l-au reţinut miercuri pentu 24 de ore, cazul lui urmând a fi prezentat Parchetului.