Falsificatori de bani în România. Metoda prin care scăpau de bancnotele de euro false

euro-falsi.jpg

Flasificatorii fabricau bancnote de 20, 50 și 100 de euro, pe care le ”spălau” pe internet
Flasificatorii fabricau bancnote de 20, 50 și 100 de euro, pe care le ”spălau” pe internet

În urma a 13 percheziții, efectuate în patru județe, a fost destructurată o grupare infracțională specializată în fals de monedă. Aceasta se ocupa cu falsificarea banilor, în special, euro. Iată metoda prin care infractorii scăpau de bancnotele false.

Pe 12 ianuarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județele Sibiu, Alba, Arad și Bacău, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals de monedă, uz de fals și înșelăciune.

Falsificatori de bani în România. Metoda prin care scăpau de bancnotele de euro false

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi pus în circulație mai multe bancnote de euro false, de 20, 50 și 100.

Pentru a scăpa de banii falși, aceștia au mers în diferite orașe din țară de unde au cumpărat cu ei  telefoane mobile scumpe, de fabricație recentă.

Cu banii falși cumpărau telefoane scumpe

Odată achiziționate, le-au scos la vânzare pe diiferite prin platforme electronice.

”În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile ce fac obiectul achizițiilor efectuate cu scopul plasării de monedă falsă, precum și un pistol neletal supus autorizării, dar și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie. Trei mandate de aducere au fost puse în executare. În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, au transmis reprezentanții IGPR.

La acțiune au participat polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din județele Alba, Arad, Bacău, Neamț, Sibiu și Vâlcea, precum și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Alba, Arad, Bacău și Neamț.

 

Citește și: 

Voiau să își cumpăre limuzine cu bani falși

BNR și Poliția Română te învață cum să recunoști banii falși

 

 

 

Loading...