Falşi poliţişti cu insigne „Special Police”, arestați după ce au păcălit două femei din Mehedinți și le-au luat sume mari de bani

insigna.jpg

Falșii polițiști aveau insigne SPECIAL POLICE
Foto: adevarul.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Două insigne „SPECIAL POLICE” și legitimații falsificate de polițiști au fost suficiente pentru a escroca mai multe persoane.Trei indivizi au ajuns în arest după ce au „stors” de bani două bătrâne din Mehedinți.

Indivizii se bazau pe impresia puternică care o pot face asupra persoanelor mai în vârstă cu legitimațiile și insignele de poliție, fie ele și false. Așa au reușit să intre în locuințele a două femei din Mehedinți, dându-se drept polițiști.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Mehedinţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la persoane bănuite de uzurpare de calităţi oficiale şi furt calificat. Din cercetări a reieşit că, la data de 15 şi 16 iunie a.c., două femei, de 66 şi 70 de ani, din judeţul Mehedinţi, ar fi fost induse în eroare de trei persoane, care ar fi folosit unele semne distincte ale unei autorităţi publice şi ar fi declinat calităţi oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat”, anunță IPJ Mehedinți, citat de adevarul.ro.  

Arsenalul infractorilor: insigne, cătușe și mănuși 

Cei trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 26 şi 48 de ani, toți din Timişoara, au furat din locuinţele victimelor 1.290 de euro şi 9.500 de lei. În urma percheziţiei efectuate în locuința celor trei indivizi, poliţiştii au găsit şi ridicat 4.933 de lei, 1.375 de euro, 610 lire sterline, două insigne cu inscripţia „SPECIAL POLICE”, o pereche de cătuşe şi mai multe perechi de mănuşi din latex. 

catuse.jpg

În locuințele indivizilor au fost găsite cătușe
Foto: adevarul.ro


Cei trei bărbaţi au fost reținuți pentru uzurparea de calităţi oficiale şi furt calificat, ulterior arestați preventive pentru 30 de zile.  

 

Citește și: 

Falși polițiști pe străzile din București! Doi ofițeri dați afară din sistem dădeau amenzi și luau șpagă de la șoferii ”sancționați” în trafic

Bărbat din București tâlhărit în propria casă de doi falși polițiști. Unul dintre suspecți a coborât pe frânghie de pe acoperiș

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5