Fals preot, reținut de polițiști, după ce înșelat nouă persoane

Ultima actualizare:

    Acesta este falsul preot, care își spunea „Arhimandrit Veniamin de la Muntele Athos”
Acesta este falsul preot, care își spunea „Arhimandrit Veniamin de la Muntele Athos”

Polițiștii au reținut joi un bărbat de 57 de ani, care, sub pretextul că este preot, a comis mai multe infracțiuni de înșelăciune, cu un prejudiciu estimat la 16.000 de lei.

La domiciliul așa-zisului preot au fost găsite mai multe obiecte bisericești, printre care și două icoane de patrimoniu sustrase în urmă cu circa trei ani de la o mănăstire din Sinaia.

„În perioada octombrie 2016 - martie 2017, un bărbat, asumându-și în mod nejustificat calitatea de preot, a oficiat diverse slujbe bisericești, în scopul însănătoșirii enoriașilor, a îmbogățirii acestora, precum și pentru rezolvarea unor probleme intime de care victimele sufereau, pretinzându-le diferite sume de bani în schimbul serviciilor oferite”, a informat Direcția Generală a Poliției Municipiului București, într-un comunicat de presă.

Bărbatul a fost depistat și dus la sediul Secției 11 Poliție, pentru audieri.

Din investigațiile desfășurate a rezultat faptul că cel în cauză acționa atât pe raza municipiului București, cât și în alte județe și inducea în eroare persoanele vătămate, susținând totodată că are o chilie pe muntele Athos, iar banii îi sunt necesari pentru construcția unui schit pe munte.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul a înselat nouă persoane pe care le-a determinat să îi dea bani.

„În perioada 4 septembrie 2016 - 10 februarie 2017, bănuitul, sub pretextul că este preot, a fost găzduit de o femeie în locuința sa, unde a oficiat slujbe religioase, pentru ca aceasta să poată face copii, motiv pentru care a pretins și primit diverse recompense financiare, iar, în cursul lunii ianuarie, i-au fost remise, în scopul sfințirii, mai multe bijuterii, pe care bărbatul nu le-a mai restituit”, se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de înșelăciune, cu bărbatul în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net