Fals medic, trata bolnavii pe Internet

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aveţi probleme medicale şi cereţi sfaturi accesând site-uri de profil de pe Internet? Aveţi grijă, puteţi fi înşelat! De multe ori, în spatele monitorului se află escroci care nu au nici o treabă cu medicina.

Poliţiştii din Mehedinţi au reţinut, ieri, un tânăr din Constanţa care a înşelat pe internet peste 150 de persoane recomandându-se drept medic neurolog. Sorin Fieraru (19 ani) a creat mai multe pagini web prin intermediul cărora consilia diverse persoane care îi cereau sfatul.

Mai mult decât atât, falsul neurolog, care spunea că are 42 de ani, oferea spre vânzare chiar şi tratamente, inducând astfel în eroare utilizatorii site-ului şi cauzând prejudiciu mai multor persoane. Acesta le recomanda diverse minerale, vitamine şi produse naturiste pe care le trimitea chiar el prin firme de curierat.

Iată una dintre discuţiile “doctor” - pacient

simeon stalpnicul png

Deocamdată, oamenii legii au informaţii că peste 150 de persoane din mai multe oraşe au fost înşelate de Fieraru, însă numărul ar putea fi mult mai mare. Poliţiştii au descins ieri la locuinţa tânărului, de unde au ridicat un laptop, 1 hdd-isck, două stick-uri de memorie, doi saci cu înscrisuri ce conţin 50 foi de observaţie pacienţi, 150 de chitanţe şi facturi de expediere colete, registre evidenţă pacienţi, reţete medicale, alte înscrisuri şi documente specifice unui cabinet medical.

El a fost reţinut pentru infracţiuni informatice, înşelăciune în formă continuată şi urmează să fie prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă.

Click!spune

Primul impuls al oamenilor atunci când se îmbolnăvesc este de a intra pe internet pentru a vedea ce boli s-ar potrivi cu simptomele lor şi care ar fi tratamentul recomandat.

Unii se limitează doar la a se informa, alţii însă aplică tratamentul găsit pe diverse site-uri şi amână vizita la medic. Specialiştii avertizează însă că informaţiile de pe internet pot duce la întârzierea confirmării şi tratării bolii reale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net