A făcut naveta patru ani și a ieșit cu 10 pe linie la Bac

Ultima actualizare:

    Vasilica Cristina Călescu va urma Facultatea de Litere
Vasilica Cristina Călescu va urma Facultatea de Litere

Adolescenţi de excepţie! Emoţiile absolvenţilor de liceu au luat sfârşit luni, când s-au publicat rezultatele preliminare la Bacalaureat. Nu mai puţin de 177 de tineri din ţară au obţinut media 10.00. În Capitală, 32 de absolvenţi au luat media maximă. Vasilica Cristina Călescu, din Gorj, este unul dintre campioni. Timp de patru ani, olteanca a făcut naveta.

Performanţă şcolară! Cristina Călescu, una dintre cele trei grojence cu media 10 la examenul maturităţii, a mărturisit pentru adevarul.ro că nu credea într-o asemenea reuşită.

«Mă aşteptau părinţii în staţie»

„Nu mă aşteptam să obţin 10,00 la toate probele. Am avut emoţii doar la Limba şi literatura română“. Puştoaica intenţionează să susţină examenul de titularizare în învăţământ şi să urmeze, în paralel, Facultatea de Litere în Bucureşti sau în Craiova, oraşe în care doreşte să se angajeze la catedră. „O să susţin examen şi o să fac facultatea în funcţie de judeţul în care voi lua titularizarea. Îmi doresc să urmez Facultatea de Litere în Bucureşti sau în Craiova”.

Pentru Cristina, cei patru ani de liceu n-au fost floare la urecehe. Fata locuieşte la ţară, în satul Vârtopu (comuna Ciuperceni) şi a făcut naveta zi de zi. “Dimineaţa mă trezeam la ora 6.00. Mă duceau părinţii în staţie, iar seara mă întorceam tot cu microbuzul”, povesteşte tânăra eminentă.

Ei sunt cei șapte magnifici din Sălaj
Ei sunt cei șapte magnifici din Sălaj

Printre cei 177 de elevi din ţară cu media 10 la Bac se numără şi şapte absolvenţi din Sălaj, foşti colegi la aceeaşi şcoală. Andreea Alexandra Balog, Denisa Diana Corondeanu şi Paul Iacob, absolvenţi ai clasei de Filologie, Ramona Claudia Ghilea, Lorena Florina Gorgan şi Alexandra Maria Olăhuţ, de la profilul Matematică-Informatică, şi Bianca Antonia Mureşan, de la profilul Ştiinţe ale Naturii, sunt performerii judeţului. Toţi sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional “Silvania” din Zalău, iar rezultatele pe care le-au obţinut au plasat unitatea de învăţământ pe locul 3 în topul naţional al şcolilor cu cele mai multe medii de 10.

“Decarii” susţin că notele de la Bacalaureat sunt rezultatul seriozităţii şi pregătirii intense. “Mă aşteptam la rezultat; am învăţat neîntrerupt în aceşti ani de liceu şi am terminat cu media 9,99”, se confesează Paul Iacob, care vrea să urmeze Facultatea de Drept din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca. Lorena Gorgan a demonstrat că şi un elev de la ţară poate face performanţă: “Când îţi doreşti ceva cu adevărat, obţii. Faptul că sunt de la ţară nu a reprezentat niciodată o piedică pentru mine. Un elev care vrea să înveţe o va face indiferent de mediul din care provine sau indiferent de profesori”. Lorena e încântată, mai ales că nu se aştepta la 10 pe linie, şi visează să urmeze Medicina.

«Mihai Viteazul» din Bucureşti, singurul cu promovabilitate 100%

Emoţiile absolvenţilor de liceu au luat sfârşit luni, 8 iulie, când s-au publicat rezultatele preliminare la Bacalaureat. În Capitală, înainte de contestaţii, un singur liceu a avut rată de promovabilitate de 100%, iar 32 de absolvenţi de liceu au luat media 10.00. Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti e singurul din România cu rată de promovabilitate de 100%. Toţi cei 298 de elevi care au susţinut examenul au promovat la toate probele. În plus, doi dintre candidaţi au obţinut media 10.

Din totalul candidaţilor înscrişi în ţară, 136.091, s-au prezentat 129.166 de candidaţi. Rata de promovabilitate a fost, în acest an, de 73,7%. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 84 de candidaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net