Factură de 310.000 € la telefonul mobil

CLIIMA20121212_0097_1.jpg

Dorică Tudor a recunoscut furtul telefonului şi a primit şase săptămâni de închisoare
Citeste tot despre: 

Un furt banal al unui telefon mobil a provocat efecte incredibile în Germania. Eroul negativ al acestei poveşti este românul Dorică Tudor, 21 de ani. El a furat celularul unui preot, apoi a navigat timp de trei săptămâni aproape încontinuu pe Internet. Rezultatul: o factură de 310.000 de euro.

În luna septembrie, după slujba de duminică a unei biserici din localitatea Strehlen, Dorică Tudor a dat lovitura. A furat din biserică cinci euro şi telefonul de serviciu al preotului Christoph Ilgner.

După mai puţin de o lună, românul a fost prins şi a recunoscut furtul. Pentru că fapta lui nu a fost gravă, a primit o pedeapsă de doar şase săptămâni de închisoare. Şocul a venit însă după emiterea facturii pentru telefonul respectiv: 310.000 de euro. Bani pe care comunitatea catolică din Strehlen ar fi trebuit să-i plătească.

Furnizorul serviciului de telefonie a explicat pentru Bild cum s-a ajuns la această sumă astronomică.

Biserica din care a furat românul cinci euro şi un telefon mobil


"Mobilul nu era protejat printr-un cod PIN împotriva utilizării neautorizate a serviciului de Internet. În plus, contractul aplicabil acestui număr este vechi de opt ani, în acea vreme orice minut petrecut pe Internet costa destul de mult. După furtul telefonului, nimeni nu s-a gândit să blocheze cartela", a explicat Georg von Wagner, purtător de cuvânt al firmei Telekom. Pentru că suma era aberantă, firma de telefonie a decis reducerea facturii la 1.000€, bani achitaţi de comunitatea catolică. După ispăşirea pedepsei, Dorică a fost expulzat în România.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1