Face urşi, câini şi pisici din flori

Ultima actualizare:

    Luca Lucreţiu ne arată  animăluţele făcute de el.  Costă între 100 şi 415 lei  şi le puteţi cumpăra de pe  www.florifrumoase.ro
Luca Lucreţiu ne arată animăluţele făcute de el. Costă între 100 şi 415 lei şi le puteţi cumpăra de pe www.florifrumoase.ro

E tehnician veterinar, dar iubeşte florile de mic copil. Astfel că ceea ce părea a fi doar o pasiune, s-a transforat în timp într-o afacere de succes. Luca Lucreţiu lucrează la o florărie, din Bucureşti, unde vinde flori în chip de câini, urşi, pisici sau elefanţi.

Gata cu banalul buchet de flori! Acum poţi face cadou crizanteme, garoafe sau hortensii cu coadă, urechi şi botic.

Animăluţele din flori sunt la mare căutare, iar Luca Lucreţiu, 40 de ani, este singurul, din Bucureşti, care ştie să le facă.

„ În 1985, pe când eram puştan, m-am angajat la o florărie. La început căram florile, după care am ajuns să îmbrac lumânări pentru botez şi nunţi. De curând, am aflat că cei din străinătate fac animale din flori şi am învăţat tehnica de pe Internet", ne-a mărturisit bărbatul.

Astfel că de câteva luni, piesele de rezistenţă din florăria unde lucrează sunt animăluţele frumos mirositoare. Ieri l-am găsit în atelierul lui, în timp ce meşterea.

A avut nevoie de un burete cioplit, sârmă şi 40 de crizanteme olandeze, pentru ca din mâna lui să iasă un ursuleţ care semăna cu unul de pluş.

O asemenea minunăţie costă 415 lei. Din păcate, era de deja dat! Toate animalele se fac pe comandă şi rezistă chiar şi trei săptămâni fără să se ofilească. Totul e să le stropeşti din când în când.

Pasul 1-  Taie buretele în formă de urs şi îl îmbracă cu sârmă de zidărie

simeon stalpnicul png

Pasul 2- Îi pune picioarele, care sunt tot din burete

simeon stalpnicul png

Pasul 3- Înfinge florile pe toată suprafaţa. La final îi lipeşte nasturi pe post de ochi şi nas

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net