Face haine din gunoaie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

"Nimic nu se pierde, totul se transformă!" Aşa a spus celebrul chimist Antoine-Laurent Lavoisier şi trebuie să-i dăm crezare. Drept dovadă stă producţia de fibră poliesterică obţinută la Buzău din plasticul aruncat la gunoi de fiecare dintre noi. Din el se fabrică felurite confecţii.

Totul a fost posibil după ce holdingul "Greentech" a pus bazele "industriei verzi" la Buzău, iar prin una dintre firmele sale, Greenfiber, ambalajele din plastic aruncate odinioară la gunoi s-au transformat în bumbac şi lână artificială.

Sortarea- Plasticul se triază pe culori

simeon stalpnicul png

Din firele de plastic obţinute se fabrică acum confecţii. "Aceste fibre ecologice sunt foarte căutate în Occident. La campionatul mondial de fotbal şapte formaţii au purtat tricouri din bumbac artificial. Până şi nume mari ale modei, cum este "Coco Chanel", au luat legătura cu noi dicutând despre posibilitatea confecţionării de haine eco din aceste fire", a declarat Cristinel Dobrotă, director general companiei buzoiene.

Tocarea- După  selecţie, deşeurile din plastic ajung în  tocătoare speciale

simeon stalpnicul png

Practic deşeurile de plastic care erau aruncate la gropile de gunoi, ajung acum în nişte tocătoare speciale, după ce sunt sortate pe culori. Urmează prelucrarea la temperaturi înalte care le transformă prin procedee specifice în fire sintetice ce sunt apoi exportate.

Prelucrare- Prin anumite procedee, la temperaturi înalte, plasticul se transformă în fire

simeon stalpnicul png

"Aproximativ 92 la sută din producţie este exportată. În afară de industria textilă, aceste produse sunt folosite în cea medico-sanitară, auto, de mobilă şi de construcţii", a declarat Mihaela Savin, director de producţie. Povestea acestei investiţii de peste 30 de milioane de euro a început în anul 2006 când prima instalaţie a început să funcţioneze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net