Face bani din găinaț!

Ultima actualizare:

    Alina Puncioiu are  acum circa 300 de găini  pitice tibetane
Alina Puncioiu are acum circa 300 de găini pitice tibetane

O tânără din comuna Cătunele (jud. Gorj) este singura crescătoare din ţară de găini pitice orginare din Tibet. Alina Puncioiu are 300 de păsări iar afacerea e înfloritoare: vinde şi ouă, şi găini, dar şi găinaţul acestora!

Gorjeanca Alina Puncioiu are 34 de ani şi de şapte ani se ocupă cu creşterea găinilor originare din Tibet, păsări de talie mică, agresive şi iuţi. Aceste găini sunt foarte dificil de crescut, iar în România nu mai există, din câte spune femeia, alţi crescători. Face bani din vânzarea găinilor şi a ouălor. Tânăra dă o pereche de găini pitice cu 100 de lei, iar un ou cu 1 leu bucata.

„M-am gândit să mă orientez către creşterea acestei rase de găini, care este deosebit de frumoasă, dar care are o carne foarte sănătoasă şi ouă la fel de bune. Carnea este recomandată pentru persoanele care suferă de diferite afecţiuni, cum ar fi diabet sau obezitate. Îmi e drag să mă ocup de ele. Fac multe ouă, iar carnea are un gust aparte, ca aceea de vânat”, ne-a spus Alina. De curând, Alina Puncioiu a găsit altă modalitate de a-şi creşte veniturile fără prea multe eforturi. Gorjeanca vinde excremente de la găinile tibetane pe care le creşte în gospodăria din satul Steic. Acest tip de găinaţ, spune Alina Puncioiu, are calităţi superioare altui fertilizant similar. 


    Găinaţul este  folosit pe post de fertilizator
Găinaţul este folosit pe post de fertilizator

Ideea i-a venit după ce un client care a venit să cumpere găini i-a solicitat şi o anumită cantitate de excremente, în ideea de a le folosi ca fertilizant. Vinde un kilogram de găinaţ cu 10 lei. “La mine, solul este numai piatră. Am pus găinaţul în pământ, iar planta a crescut de peste un metru. Zilele trecute m-a sunat un domn şi a luat pentru o plantaţie de zmeur un sac de 20 kg. Putem ajunge şi la 100 kg într-o lună, dacă sunt mai multe găini. Acum, tot ce am adunat în trei luni ajunge la 30-40 kg”, a declarat Alina Puncioiu.


    Găinile pitice tibetane fac ouă multe şi au o carne excelentă
Găinile pitice tibetane fac ouă multe şi au o carne excelentă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net