Fac lumânări de Crăciun pentru Austria

CLIIMA20121217_0085_1.jpg

O figurină din ceară este gata în două-trei zile (FOTOGRAFII: FLORINA POP)
Citeste tot despre: 

Brăduţi cu beteală aurie, globuri colorate, oameni de zăpadă zâmbăreţi cu trăsături de copii şi Moşi veseli, toate sunt creaţiile celor patru clujence care îşi spun Lumânărese.

Figurinele lor se vând din Cluj până în Austria, la galeria Kunstbarkeiten din Graz, unde expun nume celebre precum cei de la Casa Wagner. Lumânăreasa-şefă este Ruxandra Sâna, o clujeancă de 26 de ani, care are o mică afacere din 2007.

CLIIMA20121217_0086_1.jpg

O figurină din ceară este gata în două-trei zile (FOTOGRAFII: FLORINA POP)

Ea produce şi vinde lumânări atât pentru sărbători de Sfântul Valentin, Paşte şi Crăciun, cât şi pentru nunţi şi botezuri. Parafina este adusă din Austria şi Germania, iar pentru topirea ei se folosesc cazane speciale. Apoi,micile creaţii se scufundă în pigmenţi coloraţi, după care sunt sculptaţi ori tăiaţi, în funcţie de lumânare.

CLIIMA20121217_0087_1.jpg

O figurină din ceară este gata în două-trei zile (FOTOGRAFII: FLORINA POP)

"Fiecare produs pe care îl facem este unicat. Toate lumânările le lucrăm manual. Ne-am gândit să avem lumânări pentru fiecare anotimp, iar pentru iarnă am venit cu brăduţi şi oameni de zăpadă. La un brăduţ se lucrează două-trei zile. După ce se toarnă parafina în matriţă trebuie lăsată să se întărească, apoi a doua zi se pictează bradul cu vopsea verde, apoi la sfârşitul celei de-a doua zile sau în ziua a treia, depinde, pictăm cadourile şi restul decoraţiunilor", spune Ruxandra Sâna.

Loading...