Fabrica Titan coace chifle pentru McDonalds de 4 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Foto: Mihnea Ratte
Foto: Mihnea Ratte

O fabrică de produse de panificație cu tradiție în România, Titan SA, este furnizorul exclusiv de chifle pentru un celebru lanț de restaurante. Anual, fabrica încasează între 4 și 5 milioane de euro din livrarea pâinicilor din care se fac burgerii și sandvișurile McDonalds.

Fabrica Titan se află în orașul Pantelimon, pe strada Cernica nr. 119, unde funcționează din anul 2000. În 2007, fabrica și moara au fost cumpărate de grupul GoodMills Austria (parte a Raiffeisen Bank). În 2009, noii proprietari au început extinderea facilității existente, prin crearea unei linii de producție noi, destinată exclusiv producerii de chifle și pâine tip toast. Peste 66% din producția anuală de chifle este cumpărată de McDonalds, care are produse realizate după rețete proprii. Linia de producție din Pantelimon poate scoate circa 250 de milioane de chifle anual, dintre care cea mai mare cantitate ajunge în restaurantele McDonalds din România, Ungaria, Bulgaria și Grecia. Contractul semnat de Titan SA cu McDonalds aduce fabricii între 4 și 5 milioane de euro pe an, ceea ce reprezintă circa 6% din veniturile totale ale companiei.

Foto: Mihnea Ratte
Foto: Mihnea Ratte

În fabrică lucrează 62 de oameni, în trei ture, câte 12 într-un schimb. Regulile de acces în zona de lucru sunt drastice, atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori. Muncitorii nu au voie să intre pe linia de producție cu ceasuri, bijuterii, parfum, ruj sau ojă, pentru a nu contamina produsele. Ei sunt obligați să se spele pe mâini și să se dezinfecteze când intră în tură. Când ies la fumat, trebuie să urmeze aceleași instrucțiuni. Nu li se interzice acesul cu telefonul mobil, însă nu-l pot folosi decât în caz de urgență, în interes de serviciu. În interiorul fabricii este pompat în permanență aer proaspăt, astfel încât temperatura este mereu în jurul valorii de 23 de grade.

Foto: Mihnea Ratte
Foto: Mihnea Ratte

Cei 12 angajați de pe o tură au, în general, sarcini de supraveghere a utilajelor de producție și intră foarte rar în contact cu produsul finit. În timpul unui schimb, fabrica poate produce 288.000 de chifle, adică 36.000 de bucăți pe oră. Află din acest articol cum se fac chiflele McDonalds.

Foto: Mihnea Ratte
Foto: Mihnea Ratte

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net