Fabrica Iveco din Petrești, binecuvântată de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon

mitropolit_nifon.jpg

Însoțit de un sobor de preoți, ÎPS Nifon a sfințit Fabrica Iveco de la Petrești
Foto: adevarul.ro

Noua fabrică de la Petrești, Dâmbovița, unde se asamblează camioane militare, a fost vizitată și binecuvântată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon.

Inaugurată pe 9 aprilie 2021, fabrica de la Petreşti reprezintă o investiţie importantă pentru judeţul Dâmboviţa, fiind cea mai mare din Europa Centrală şi de Est. Au fost create, numai în primă fază, peste o sută de locuri de muncă pe plan local. 

Slujba de binecuvântare a avut loc miercuri, 16 iunie, la mai bine de o lună de când a fost dată în folosință. După ce a făcut slujba de sfințire, Mitropolitul Nifon s-a urcat la bordul noului camion Iveco, produs în această fabrică. 

mitropolitul_nifon.jpg

ÎPS Nifon, la bordul noului camion Iveco
Foto: adevarul.ro

Iveco Defence Vehicles a anunţat că unitatea va produce peste 2.900 de camioane, respectiv cabine blindate şi neblindate, dotate cu echipamente menite a asigura o bună mobilitate tactică şi logistică, în concordanţă cu cerinţele Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Cabinele realizate vor fi integrate cu toate dotările şi vor fi făcute, de asemenea, toate operaţiunile industriale aferente, inclusiv testarea ITP.

Armata Română a semnat un prim contract cu producătorul de camioane, în valoare de peste 216 milioane de euro (fără TVA). Acesta prevede o tranşă de 942 de camioane militare, iar, începând de la camionul cu numărul 301, toate vor fi produse în ţară.    

 

Citește mai multe amănunte pe Adevărul

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1