«Fabrica» de fotomodele

Ultima actualizare:

    Sute de femei au plătit între 100 de lei şi 400 de euro în speranţa că o agenţie le va face vedete
Sute de femei au plătit între 100 de lei şi 400 de euro în speranţa că o agenţie le va face vedete

Mai multe femei din Deva au reclamat că au plătit sume între 100 de lei şi 400 de euro unei agenţii care le-a promis venituri substanţiale din şedinţe foto. În schimbul banilor, cei mai mulţi s-au ales deocamdată cu o fotografie publicată pe o pagină obscură de internet.

Angajaţii unei agenţii care a închiriat un spaţiu comercial în Deva au convins sute de oameni să plătească cel puţin 100 de lei, unii până la 400 de euro, în speranţa că vor deveni vedete. Clienţii de toate vârstele erau racolaţi în special de pe stradă. „În Deva au apărut unii care au, chipurile, o firmă de publicitate. Aceştia opresc oameni pe stradă, le promit tratamente cosmetice gratuite sub pretextul promovării unor produse. Pentru că mă interesa domeniul, am vrut să văd cum îşi promovează alţii activitatea. Am intrat în aşa-zisul salon, unde o femeie din Chişinău a început să îmi promită marea cu sarea dacă accept să vin o dată la două luni pentru tratamente cosmetice. Apoi mi-au făcut o poză şi mi-au spus că vor folosi imaginea mea iniţială şi cea dupa şedinţele de tratament cu cosmetice şi că voi fi plătită cu sume între 60 şi 100 de euro pentru fiecare participare la şedinţă. La final, după ce mi-a creat impresia că am prins pe Dumnezeu de picior, mi-au cerut 100 de lei, ca garanţie că mă voi prezenta la viitoarele şedinţe”, a povestit una dintre cliente, pentru adevarul.ro.

După ce a achitat banii, ea a fost invitată în biroul unei femei care s-a recomandat directorul de promovare a firmei, care i-a propus un contract prin care i-a promis câştiguri de până la 700 de euro, pentru fiecare oră de şedinţă foto. „Clienta” a înregistrat discuţia cu reprezentanta agenţiei: „Firma noastră provine din SUA, mai exact din California. De doi ani există contracte de colaborare cu marile case de producţie din Bucureşti, iar anul acesta producătorii şi-au ales oraşul dumnavoastră. Sunteţi o femeie naturală, ceea ce îmi place. În al doilea rând nu vă arătaţi vârsta. Nu aveţi sprâncene tatuate, nu aveţi botox, nu aveţi absolut nimic. Eu vă aleg să faceţi parte din cele trei doamne alese la categoria dumneavoastră de vârstă. Pentru fiecare apariţie vă plătim cu sume cuprinse între 400 de euro şi 700 de euro”, declara reprezentanta firmei, în înregistrarea audio. Totul, însă, numai după ce hunedoreanca trebuia să mai achite 350–400 de euro, pentru semnarea unui contract.

Site agenţie
Site agenţie

Firma funcţionează legal, din primele informaţii oferite de poliţişti ziarului “Adevărul”, după ce şi alţi oameni s-au plâns că au fost păcăliţi. Pe pagina ei de internet sunt publicate câteva sute de fotografii ale unor femei de toate vârstele şi copii, care au acceptat să achite 100 de lei pentru o fotografie la categoria „Amatori” sau 350 de euro –450 de euro, pentru fotografii la categoria „Profesionişti”. Însă câştigurile se lasă şi acum aşteptate! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net