Fă-ţi vacanţa în copac!

Ultima actualizare:

    Căsuța Melcu’, din parcul  Edenland, are propria terasă la care ajungi pe un podeț suspendatFotografii: Sever Gheorghe
Căsuța Melcu’, din parcul Edenland, are propria terasă la care ajungi pe un podeț suspendatFotografii: Sever Gheorghe

O altfel de vacanţă! Asta şi-au propus mulţi români dornici să experimenteze viaţa în copac. La 20 km de Capitală, turiştii dorm în căsuţe cocoţate la înălţime, în timp ce alţii preferă să dea la peşte şi să petreacă în locurile amenajate sub sălcii.

Suntem sătui de aglomeraţie, gălăgie, praf şi căldura care ne sufocă. În timpul liber fugim la munte sau la mare, dar iată că există locuri parcă desprinse din poveşti, unde românii fac rezervare cu mult timp înainte ca să prindă un loc liber. Vor să doarmă câteva nopţi în copac, iar parcul de aventură Edenland, aflat în Baloteşti, pe o suprafaţă de 20 ha, le satisfac dorinţa. ”Am construit până acum cinci căsuţe în mijlocul pădurii, patru dintre ele la înălţime. Sunt foarte căutate de clienţi. Avem persoane care stau şi câte 7-10 zile”, ne povesteşte Mariana Gheţe, cea care a investit aici împreună cu soţul 2 milioane de euro. 


    Așa arată căsuța în interior
Așa arată căsuța în interior

Au şi denumiri. Una este ”Melcul” şi este tare căutată de cuplurile de îndrăgostiţi. Are o terasă cu un hamac, la care ajungi pe un pod mişcător. Alta este ”Ariciul”, cu o cameră spaţioasă şi baie, ”Cloşca cu pui” şi ”Şoimul”, amenajate pentru o familie cu doi copii. Acestea sunt cocoţate la doi metri înălţime. 

”Căsuţa din poveşti” este singura aflată pe pământ, dar arată senzaţional. Este albă şi decorată cu foarte mult bun gust. Patul se află la etaj, iar la parter există o mică canapea şi baia. 


    Valea Iazurilor, un  loc perfect pentru  pescuit și relaxare
Valea Iazurilor, un loc perfect pentru pescuit și relaxare

Nici una nu este dotată cu televizor, tocmai pentru ca relaxarea să fie totală. O noapte de cazare porneşte de la 290 de lei şi ajunge la 490 de lei, în funcţie de numărul de persoane, şi trebuie să faci rezervare cu mult timp înainte ca să prinzi una goală.

simeon stalpnicul png

La Valea Iazurilor, în Belciugatele, din judeţul Călăraşi, dăm de un alt colţ de rai. Balta de peşte cu căsuţe amenajate pe mal, ascunse sub sălcii. ”Închirierea lor costă 50 de lei pe noapte şi sunt destinate, în general, pescarilor. O partidă de pescuit costă 30 de lei fără captură şi 60 de lei cu captură. Avem plimbări cu caiace, hidrobiciclete, teren de tenis, dar şi tiroliană”, ne explică proprietarul locului. 


    Campingul din Pădurea Băneasa e foarte căutat de străini
Campingul din Pădurea Băneasa e foarte căutat de străini

O oază de linişte şi verdeaţă găsiţi şi în Pădurea Băneasa, unde se află un camping cu 50 de căsuţe cu una sau două camere. Închirierea lor costă între 79 şi 200 de lei, în funcţie de utilităţi. Sunt şi locuri pentru rulote, iar străinii se înghesuie să doarmă în natură.  

Canicula s-a instalat în toată ţara 

Arşiţa îşi face prezenţa în întreaga ţară. Toată săptămâna sunt anunţate  maxime de până la 39 de grade Celsius, la umbră. Cel mai cald va fi în Dealurile de Vest şi pe Litoral. În Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 19...21 de grade. În weekend, vremea va fi în continuare caniculară pe parcursul după-amiezelor în majoritatea regiunilor, iar disconfortul termic deosebit de accentuat. 

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net