Fă şi tu o bucurie celor necăjiţi!

Ultima actualizare:

    Copiii orfani sau din familii sărace au, măcar o dată pe an, o bucurie imensă - venirea Moşului
Copiii orfani sau din familii sărace au, măcar o dată pe an, o bucurie imensă - venirea Moşului

Dacă vrei să fii bucuros pentru câteva momente sau pentru o zi, cumpără-ţi ceva drăguţ, umple-ţi masa cu bunătăţi, răsfaţă-te. Dacă vrei să simţi adevărata fericire, fă ceva pentru cei din jur! Cumpără-i o supă caldă unui bătrân, donează unei familii nevoiaşe lucruri pe care nu le mai foloseşti, du-le dulciuri copiilor la care Moşul nu poate trece anul acesta. Fii tu Moş Crăciun şi îi vei face sufletului tău cel mai frumos cadou!

Dar din dar se face Rai. Iar dacă îţi rupi din puţinul tău ca să dai celor necăjiţi, vei descoperi câtă satisfacţie îţi pot aduce nişte zâmbete. Mulţi nu se implică în acţiuni umanitare pentru că nu ştiu exact ce să doneze, cine are nevoie de ajutor, unde se colectează toate cadourile etc. Tocmai de aceea îţi venim în ajutor cu câteva sugestii. În principiu, cei care se ocupă de strângerea donaţiilor şi a ajutoarelor sunt ONG-urile, primăriile şi bisericile. 

Haine şi pături pentru oamenii străzii. Organizaţia Samusocial (samusocial.ro) se ocupă de oamenii străzii din Bucureşti, circa 5.000 la număr. Voluntarii cunosc zonele în care sunt prezente persoanele fără locuinţă şi zilnic le împart mâncare şi produse adunate de la oamenii cu suflet mare. Punctul de colectare este Şos. Grozăveşti nr 82 Bis şi poţi duce acolo haine, saltele, produse de igienă şi mâncare neperisabilă. Miercuri, 23 decembrie, se împart darurile adunate, însă poţi în continuare ajuta cu ce te lasă sufletul, pentru că nevoie va fi şi după Sărbători.

Duminică, cadourile se colectează cu taxiul, în Bucureşti. Fundaţia Hope and Homes for Children (hhc.ro) a iniţiat o campanie de colectare de cadouri pentru copiii pe care îi are în grijă. Tot ce trebuie să faci este să pregăteşti pacheţelul (care poate conţine haine, încălţăminte, jucării, rechizite şi cărţi - neîmpachetate) şi să-ţi deschizi aplicaţia Uber, în intervalul 13.00 – 17.00. selectează opţiunea GIVING şi o maşină va ajunge la tine în câteva minute pentru a prelua gratuit donaţia. Toate cadourile adunate vor fi împărţite copiilor din centrele de plasament din Bucureşti şi din ţară.

Portalul imparte.ro este cel mai bun ajutor al Moşului pentru că te ajută să găseşti cereri ale persoanelor nevoiaşe cărora să le oferi direct cadoul de Crăciun. La secţiunea “cereri donaţii” poţi alege cazuri care te impresionează sau poţi posta tu însuşi un anunţ cu obiectele pe care vrei să le donezi (ex. Pătuţ/hăinuţe de copil, obiecte de mobilier care nu-ţi mai trebuie etc.).

Pe străzi sunt atât de mulţi oameni amărâţi cărora poţi să le întinzi o mână de ajutor!
Pe străzi sunt atât de mulţi oameni amărâţi cărora poţi să le întinzi o mână de ajutor!

Pentru al doilea an consecutiv, Teatrul Ţăndărică lansează spectatorilor invitaţia de a deveni asistenţii lui Moş Crăciun şi a dona o jucărie pentru copiii internaţi la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. La sediul din Lahovari este amplasată o urnă specială în care se pot colecta darurile, până mâine inclusiv.

Vorbiţi cu preoţii! Mulţi cunosc cazurile sociale către care să vă îndreptaţi atenţia. În comuna Slobozia din judeţul Giurgiu, spre exemplu, părintele Valentin Ştefan are el însuşi grijă de Aşezământul Social „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, unde locuiesc 38 de copii şi 10 mame, victime ale violenţei în familie. Cea mai mare nevoie a lor este mâncarea şi plata facturilor, dar se bucură de absolut orice e nevoie într-o casă, de la ac şi aţă până la electronice, electrocasnice şi mobilier. Copiii i-au scris Moşului că ar vrea jucării, dulciuri şi rechizite, mămicile haine, încălţări, produse de curăţenie şi igienă. Mai multe detalii puteţi obţine de la numărul de telefon 0722.243.094 sau pe pagina de Facebook a aşezământului.

Unul dintre copiii de la Aşezământul Social „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”
Unul dintre copiii de la Aşezământul Social „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”

În faţa bisericilor găseşti, de obicei, mulţi oameni ai străzii care primesc şi se bucură de orice dar: mâncare, haine, bani. Mulţi dintre ei nu au ocazia să mănânce o masă caldă, o friptură, o prăjitură bună. Dacă ai gătit mai mult, pune câteva bucate într-o caserolă şi împarte cu cei care nu au. 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net