Extravaganţele secrete ale Ceauşeştilor. Nicolae era obsedat de bucle

Ultima actualizare:

    Elena și Nicoale Ceaușescu păreau a fi cuplul perfect Fotografii: worldpress.org
Elena și Nicoale Ceaușescu păreau a fi cuplul perfect Fotografii: worldpress.org

Cuplul Ceaușescu era bizar din multe puncte de vedere. Deși avea toată țara la picioare și își permitea cele mai scumpe lucruri, Leana prefera să poarte imitații de haine Chanel şi îşi etala bijuteriile doar în străinătate. În schimb, avea masori și croitori. Nicolae făcuse obsesie pentru buclele sale, care erau zilnic aranjate de frizerul personal.

Ţesături fine cumpărate din străinătate, apă scumpă de colonie şi seturi impresionante de bijuterii, acestea sunt doar câteva dintre produsele folosite de Elena şi Nicolae Ceauşescu, pentru a se „găti“.

Cei doi erau consiliaţi de o echipă de specialişti, care aveau grijă să fie la modă când trec graniţele ţării, dar să îşi păstreze decenţa vestimentară, mai ales în România. Despre Elena Ceauşescu se vorbea că-i plăcea să atragă toate privirile prin eleganţa şi simplitatea caracteristice ţinutelor sale.

În primii ani în care dobândise titlul de „soţie a dictatorului Ceauşescu“ , stilul tovărăşesc al ţinutelor alese de ea nu putea trece neobservat. Ani mai târziu, a ajuns să deţină adevărate colecţii de haine de blană şi seturi de bijuterii foarte costisitoare.

Nici soţul acesteia nu era mai prejos, avea croitori care se ocupau de felul în care îi stau pantalonii, iar frizerii îi aranjau buclele în fiecare zi.

Patricia Nixon, sursa de inspiraţie a Elenei Ceauşescu

Abia după întâlnirea pe care soţii Ceauşescu au avut-o cu familia Nixon, apetitul Elenei Ceauşescu pentru ţinute elegante a început să se deschidă.

Patricia Nixon era sursa de inspiraţie a Elenei Ceauşescu, atât în materie de vestimentaţie, cât şi în ceea ce privea comportamentul devotat pe care doamna Nixon îl afişa faţă de soţul ei, după cum povesteşte Lavinia Betea, specialist în istoria ceauşistă. De obicei, Patricia îşi însoţea soţul în călătoriile pe care acesta le făcea, fie că vizita un stat de pe continentul american, fie că mergea într-o vizită oficială pe un alt continent. Acest lucru s-a numărat printre motivele care au determinat-o pe Elena Ceauşescu să vadă în soţia preşedintelui american un fel de idol.

După vizita pe care Richard Nixon, împreună cu soţia sa, a făcut-o în România, nu doar Elena Ceauşescu a rămas impresionată. „Nicolae Ceauşescu vorbea atunci despre cât de modest este preşedintele Nixon” , adaugă Lavinia Betea.

Hainele soţilor Ceauşescu erau româneşti

Deşi aveau numeroase posibilităţi de a-şi cumpăra haine din străinătate, soţii Ceauşescu preferau întotdeauna creaţiile româneşti.

De cele mai multe ori, atunci când se aflau în vreun hotel din străinătate, la poarta acestuia veneau comercianţii din zonă care aflau că Elena şi Nicolae Ceauşescu sunt cazaţi acolo.

Aceştia le prezentau diferite ţesături pe care soţia dictatorului le cumpăra de cele mai multe ori, dar produsul finit lua naştere pe pământ românesc.

Cuplul prezidențial Nixon a fost un model pentru Nicolae și Elena Ceaușescu
Cuplul prezidențial Nixon a fost un model pentru Nicolae și Elena Ceaușescu

În garderoba Elenei Ceauşescu se aflau haine croite special pentru aceasta şi care îşi găseau sursa de inspiraţie în stilul Chanel.

Elena Ceaușescu avea o colecție de blănuri

Modelele erau unice, nicidecum în serie aşa cum se confecţionau hainele româneşti în perioada ceauşistă.

Avea o colecţie impresionantă de haine de blană pe care le purta în străinătate. Nici Nicolae nu îşi neglija ţinuta pe care urma să o poarte.

„Îmi amintesc că el avea întotdeauna o ţinută de o eleganţă severă şi era un bărbat foarte curat” , povestea avocata Paula Iacob, un apropiat al familiei.

Soţii Ceauşescu purtau doar verigheta în România

La orice vizită oficială sau într-un cadru mai puţin oficial, soţii Ceauşescu primeau multe cadouri. Aşa a ajuns Elena Ceauşescu să aibă o colecţie impresionantă de bijuterii, diamante veritabile şi multe alte accesorii de o valoare şi o eleganţă răsunătoare. Contrar comorii pe care o deţinea, soţia dictatorului purta doar verigheta. La fel și dictatorul. Când plecau peste hotare, la gâtul Elenei apăreau coliere foarte costisitoare, iar la mâini  brăţări cu diamante. Hainele lor erau stropite cu parfumuri scumpe.

Maseuri, frizeri şi croitori lucrau la imaginea cuplului

Încă din anul 1965, în spatele imaginii pe care cei doi soţi o aveau se ascundea o întreagă echipă care muncea la foc continuu pentru aspectul fără cusur al acestora.

Croitorii se îngrijeau de hainele pe care Elena şi Nicolae le purtau şi aveau o grijă deosebită pentru pantalonii dictatorului.

Din pricina înălţimii acestuia, nici o pereche de pantaloni nu îi venea aşa cum şi-ar fi dorit şi trebuia să fie mereu prin preajmă un specialist care să rezolve problema. Mai mulţi frizeri lucrau la buclele lui Nicolae Ceauşescu, pe care le aranjau cu mare grijă în fiecare zi.

Elenei Ceaușescu îi plăcea să fie în pas cu moda, mai ales când se întâlnea cu alte soții de președinți de stat
Elenei Ceaușescu îi plăcea să fie în pas cu moda, mai ales când se întâlnea cu alte soții de președinți de stat

Încă din tinereţe, conducătorul avea părul uşor ondulat, dar întotdeauna le cerea angajaţilor să-i accentueze şi mai mult buclele pe care le purta cu mândrie.

Şi Elena Ceauşescu avea o grijă deosebită pentru modul în care îi stătea părul. Un frizer îi tapa podoaba capilară până ajungea la forma pe care o cerea și apoi i se făcea un coc. Pentru a se relaxa, Ceauşeștii voiau masaj zi de zi.

image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net