Extrădarea lui Sebastian Ghiţă s-a împotmolit la Bucureşti

ghita.jpg

Sebastian Ghiţă, complet schimbat când a fost reţinut de poliţişti la Belgrad, în noaptea de 13 spre 14 aprilie

Au trecut şase zile de când fostul deputat Sebastian Ghiţă, dispărut din ţară din decembrie anul trecut şi căutat prin Interpol, a fost capturat în Serbia, iar autorităţile din România nu au reuşit încă să trimită la Belgrad cererea de extrădare şi documentaţia aferentă.

„Ministerul Justiţiei a pregătit procedura de extrădare. Aşteptăm doar încheierile de la instanţa de judecată şi, imediat, dăm drumul la procedură“, afirma zilele trecute, cu optimism, ministrul justiţiei, Tudorel Toader. Potrivit acestuia, Ministerul Justiţiei aşteaptă documentaţia de la cele două instanţe care au emis mandate de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, dar şi de la DNA. În cazul în care Sebastian Ghiţă va fi de acord să fie adus în ţară - ceea ce este extrem de puţin probabil, extrădarea va decurge rapid. Însă dacă fostul deputat se va opune, decizia de extrădare va aparţine judecătorilor sârbi, care trebuie să analizeze toate documentele trimise de autorităţile române. În această ultimă situaţie, procedura de extrădare s-ar putea lungi cu luni bune, informează “Adevărul”. Extrădarea ar putea fi însă şi mai complicată în cazul în care fostul parlamentar va cere azil politic în Serbia, aşa cum s-a vehiculat în ultimele zile. Fostul deputat şi-ar fi angajat deja un avocat sârb. Ghiţă ar putea să invoce că în România ar fi persecutat de către autorităţi. 

loading...
Loading...

Citește și

  • sebastian ghita

    Poliţia din Serbia a precizat că arestarea lui Sebastian Ghiţă în Belgrad a fost dispusă pentru 18 zile, perioadă în care este ţinut în custodie de autorităţile din ţara vecină. În acest timp se va lua o decizie şi în privinţa extrădării în România.

  • Poliția Română a anunțat, vineri dimineață (14 aprilie), că Sebastian Ghiță a fost capturat în Belgrad, Serbia. Fostul parlamentar era dat dispărut de patru luni, fiind una dintre cele mai căutate persoane de pe lista Europol. În momentul reținerii, Sebastian Ghiță avea asupra lui acte false, dându-se drept cetățean sloven. Mai mult, fostul deputat și-a schimbat radical imaginea. Acesta și-a lăsat barbă, s-a tuns la chelie și pare că a slăbit.