Explozie în Mureș! Două persoane au fost rănite grav și transportate în Belgia

explozie-mures-1.jpg

O explozie a avut loc în Mureș
Foto: ISU Mureș

Duminică, 18 noiembrie, a avut loc o explozie puternică în Mureș. Două persoane au fost rănite grav și transportate în Belgia pentru îngrijiri medicale de specialitate.

UPDATE: Femeia din Târgu Mureş care a fost rănită în explozie a murit la Bruxelles, acolo unde fusese transferată duminică seară, 18 noiembrie, alături de soţul său, care are, de asemenea, arsuri pe corp în urma deflagrației. 

O explozie a avut loc duminică dimineață, 18 noiembrie, în localitatea Gornești, din județul Mureș. În urma incidentului, două persoane în vârstă, de 76 și respectiv 69 de ani, au fost rănite grav. Cele două persoane au fost transportate după câteva ore la un spital din Belgia, pentru îngrijiri medicale de specialitate, conform informațiilor oferite de Digi 24

Două persoane au fost rănite grav

Un bărbat de 76 de ani și o femeie de 69 de ani au fost răniți în urma unei explozii din locuința lor. Ei au suferit arsuri și mai multe traumatisme. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mureş, Cristian Virag, bărbatul de 76 de ani a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, iar o femeia de 69 de ani are arsuri pe 70 la sută din corp, starea lor fiind una gravă, potrivit Mediafax.

explozie-mures-2.jpg

Explozia a avut loc în locuința unor persoane
Foto: ISU Mureș

Care au fost cauzele exploziei

Din primele informații, explozia ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze.„Explozia s-a produs duminică dimineaţa, la ora 07.45, într-o casă, din localitatea Gorneşti. Două persoane au fost rănite, un bărbat de 76 de ani şi o femeie de 69 de ani. Bărbatul are arsuri şi traumatisme, arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului, femeia pe 70%, şi are şi traumatisme. Ambele victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe. Explozia nu a fost urmată de incendiu”, a declarat Virag.

Răniții au fost transportați în Belgia

Departamentul pentru Situații de Urgență a precizat duminică seară că o aeronavă, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, i-a transportat pe cei doi răniți într-un spital din Bruxelles.

„Pacienții prezintă arsuri pe aproximativ 70-80 % din suprafața corpului, fiind asistați pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din București, și vor fi transportați la Spitalul Militar “Reine Astrid” din Bruxelles, Belgia. Misiunea s-a efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul răniților”, a precizat DSU.

 

Loading...