Explozie la Combinatul Chimic Azomureș. A luat foc stația de amoniac. O persoană rănită. Populația, avertizată prin RO-ALERT

Ultima actualizare:

    A uat foc stația de amoniacCaptură foto/Facebook
A uat foc stația de amoniacCaptură foto/Facebook

O explozie urmată de incendiu s-a produs marţi noaptea la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani suferind o fractură de membru superior.

În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului, transmite Agerpres.

Explozie la Azomureș. Nu există pericol pentru populație

Potrivit ISU Mureş, explozia s-a produs în jurul orei 01,00. Incendiul a fost  localizat, fără pericol de extindere şi intervin pentru lichidare pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. ISU Mureş precizează că nu există nici un pericol pentru populaţie sau personalul operatorului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului. 

Operatorii instalatiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată și au oprit in siguranta instalatia Amoniac 3. „Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. (...) Nu există pericol pentru comunitate”, susțin și reprezentanții Azomureș. În plus, vântul bate dintr-o direcție care îndepărtează pericolul ca norul cu eventuale noxe degajat în urma exploziei să se îndrepte către municipiul Târgu Mureș, scri Digi24

Cauzele exploziei de la Combinatul Chimic Azomureș

Reprezentanţii Azomureş au anunțat că a fost identificată cauza evenimentului de către operatorii instalaţiei. Potrivit acestora, în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. ''Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet'', mai arată sursa citată.

Explozia de la Azomureș vine la doar câteva zile după evenimentul tragic de la Petromidia, unde o persoană și-a pierdut viața, iar alte trei victime au suferit arsuri grave. Incendiul s-a produs la o instalație a rafinăriei, focul putând fii văzute de la distanță foarte mare. Aici a existat și o degajare foarte mare de fum. Din fericire, norul toxic s-a deplasat spre mare și nu a afectat calitatea aerului din oraș și din împrejurimi.

CITEȘTE ȘI: Explozie la Rafinăria Petromidia. Bărbatul dispărut a fost găsit mort

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net