Explozie într-un bloc din Slatina. 85 de oameni, evacuați în urma unei deflagrații

explozie_slatina.png

explozie slatina garsoniera
Explozia s-a produs într-o garsonieră din Slatina, locuită de doi bătrâni, soț și soție
foto: captura video Pro TV

O garsonieră în care locuiau doi bătrâni, soţ şi soţie, a sărit în aer, sâmbătă, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică. Deflagrația a fost urmată de un incendiu foarte purenic, fiind nevoie de intervenția a 30 de pompieri.

La faţa locului au intervenit 30 de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN, o autospecială pentru transport efective și patru autospeciale pentru primă intervenție. Trei persoane au fost transportate de urgență la spital, iar mai multe zeci au fost evacuate. Cei trei răniți au fost transportați la spitalul din Slatina. Doi dintre ei, o femeie de 75 de ani și un bărbat de 81 de ani, au arsuri foarte grave.

crapatura.png

crapatura garsoniera
Explozia a afectat mai multe locuințe din bloc
foto: Pro Tv

85 de oameni au fost evacuați din bloc, în condițiile în care 20 de garsoniere au devenit de nelocuit. Primăria va trebui să le găsească adăposturi provizorii până la finalizarea expertizei tehnice.

În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conștientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului și suspiciune de fractură la membrul superior stâng și un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conștient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La fața locului a fost asistată și o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital. Ulterior, un echipaj SAJ, a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii, relatează Mediafax.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1