EXCLUSIV! Un tânăr din Iaşi a câştigat canotca lui Ivan Patzaichin datorită unei poze cu un arici! FOTO

Ultima actualizare:
George Dian Balan a câştigat canotca lui Ivan Patzaichin FOTO: Marian Vilău
George Dian Balan a câştigat canotca lui Ivan Patzaichin FOTO: Marian Vilău

George Dian Balan, în vârstă de 30 de ani, a câştigat concursul demarat de Adevarul şi Ivan Patzaichin la începutul lunii septembrie. Tânărul a intrat în posesia premiului, o canotcă, vineri, 21 octombrie, în incinta sediului central al trustului Adevărul Holding.

George Dian Balan, de profesie avocat, locuieşte în Iaşi şi este un mare iubitor de natură. Din acest motiv a participat la concursul demarat de Fundaţia Ivan Patzaichin şi ziarul Adevărul, care au pus în joc, ca premiu, o canotcă.

Cei care au dorit să se înscrie în concurs au trebuit să trimită pe www.adevarul.ro, până la data de 15 septembrie, una sau mai multe fotografii personale din vacanţele cu caracter eco. În urma acestor fotografii a fost desemnat marele câştigător.

«Asociez canotca cu Delta, cu Ivan»

George ne-a mărturisit că a decis să participe la concursul online fiindcă îşi dorea foarte mult să intre în posesia bărcii.

"Pentru mine Delta Dunării înseamnă foarte mult. Asociez canotca cu Delta Dunării, cu Ivan Patzaichin, cu oamenii care iubesc natura. Sunt de părere că tinerii au nevoie de modele iar Ivan este unul dintre aceste modele. Constanţă, perseverenţă, muncă şi încredere în sine, după aceste lucruri ar trebui să se ghideze tinerii: Iubiţi natura", ne-a spus George.

Aceasta este fotografia câştigătoare
Aceasta este fotografia câştigătoare

Întrebat ce vrea să facă cu premiul câştigat, tânărul a spus că va scoate barca, cu siguranţă, la apă.

"O s-o încerc pe lacurile din jurul oraşului Iaşi. Sper să ajung şi în toamnă la Festivalul de bărci, din Tulcea, organizat de Ivan Patzaichin. Mi-ar plăcea să mă întorc în Deltă", a dezvăluit George.

Aceasta este fotografia câştigătoare

George Dian Balan a trimis pe www.adevarul.ro o fotografie în care apare pe o plajă cu un arici.


    Aceasta este fotografia câştigătoare
Aceasta este fotografia câştigătoare

Ivan Patzaichin este fericit că barca e pe mâini bune

Multiplul campion olimpic si mondial Ivan Patzaichin ne-a mărturisit că este mulţumit că barca lui a ajuns pe mâinile unui iubitor al naturii, care se va bucura de ea.

"Canotca este un produs unic, 100% românesc, prin care ne dorim să promovăm turismul la Delta Dunării. Această barcă este un prototip 0, urmează să mai construim şi alte modele. Am în plan să pun în funcţiune şi un atelier-şcoală în care cei doritori să poată să înveţe şi să construiască astfel de bărci", a spus Ivan.

Barca pe care George a câştigat-o se ridică la valoarea de aproximativ 2.000 de euro, însă, deocamdată producătorii nu au stabilit un preţ exact.

"Cât de curând, cam într-o lună, vom avea un eveniment unde o vom expune spre vânzare. În acest moment e doar la faza de concept. Nu putem să anticipăm un preţ", a spus el.

Vezi mai multe fotografii în Media Center!

Ce este canotca?

Ivan Patzaichin a creat anul acesta un tip nou de ambarcaţiune pentru Deltă, numită "canotca”.  A fost numită aşa după lotca de la care preia materialul, şi după canoe de la care preia liniile dinamice.

Canotca are un design unic şi este un produs românesc, realizat din lemn de esenţa locală. Este o barcă modernă, ce preia tradiţia marangozilor (meşteşugarii bărcilor de lemn) şi o îmbină cu manevrabilitatea unei canoe de competiţie.

simeon stalpnicul png

Canotca lui Patzaichin Foto: Victor Musat

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net