EXCLUSIV Dat afară din Armată că şi-a rupt piciorul în misiune

Ultima actualizare:

    Claudiu Istrate, pe vremea când activa în IrakFoto Arhivă Personală
Claudiu Istrate, pe vremea când activa în IrakFoto Arhivă Personală

A ales să-şi apere ţara dincolo de graniţele ei, în prima linie a războiului contra terorii. A făcut acest lucru pentru familie şi pentru drapel. Armata nu i-a fost, însă, recunoscătoare pentru serviciile prestate. Iată povestea lui Claudiu Istrate, „scorpionul roşu” lăsat la vatră fiindcă şi-a rupt piciorul în Irak.

Când rememorează cele întâmpate acum mai bine de zece ani, caporalul Claudiu Istrate e convins că a fost aruncat ca pe o măsea stricată. Şi-a început cariera militară în anul 2000, iar în 2004 a plecat la război, în Irak, cu Batalionul 26 „Neagoe Basarab”, cunoscut ca „Scorpionii Roşii”. Într-o zi toridă de iunie a fost trimis într-o misiune de patrulare. „Ni s-a ordonat să debarcăm şi să luăm poziţie de tragere. După ce am sărit de pe transportor, mi-am terminat piciorul”, povesteşte Claudiu, care a suferit atunci o ruptură de ligament încrucişat şi de menisc. Deşi medicii militari au recomandat repatrierea imediată a rănitului pentru operaţie, acest lucru nu s-a întâmplat. Claudiu a rămas încă o lună şi jumătate în teatrul de operaţiuni din Nasiriyah, cu piciorul în ghips, timp în care ligamentul care trebuia cusut, s-a atrofiat. S-a întors acasă cu primul eşalon care a plecat din tabără şi a fost operat la Spitalul Militar din Bucureşti.

După 200 de zile de spitalizare a fost anunţat prin poştă că a fost concediat. „Mi s-a transmis prin poştă că acel accident a fost din vina mea”, îşi aminteşte Claudiu, care a încercat, zadarnic, să-şi convingă superiorii că e apt pentru luptă. Respins pe toate fronturile, Claudiu a încercat să-şi găsească alt loc de muncă. A ajuns să dea probe pentru a se înrola în Legiunea Străină şi, surpriză, a trecut testele fizice, deşi Armata Română l-a respins. Însă a picat examenul de limbă franceză. Peste tot pe unde a încercat, i s-a cerut o calificare, însă tot ce ştie omul să facă e să-şi slujească ţara cu arma în mână. Echipa emisiunii „Revendicarea” a preluat cazul şi încearcă să-i înduplece pe cei de la batalion să-i mai dea o şansă lui Claudiu.

Mută pe Prima TV, azi, la 20.30

Nu pierde ediţia din această seară a emisiunii „Revendicarea”, de la 20.30, pentru a afla care a fost reacţia Armatei la cererea lui Claudiu Istrate. Dacă aţi fost nedreptăţiţi de angajatori, cereţi ajutorul echipei „Revendicarea” pe adresa de e-mail revendicarea@primatv.ro sau la telefon: 0723.073.654.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net