Ce se afla în mintea criminalului din Mediaş

Ultima actualizare:

    În prezent, Ionel Loza e internat la Spitalul Judeţean Sibiu, sub pază, starea lui după operaţie fiind bună
În prezent, Ionel Loza e internat la Spitalul Judeţean Sibiu, sub pază, starea lui după operaţie fiind bună

Ipoteză şocantă în cazul crimei de la Mediaş. Specialiştii spun că ucigaşul tinerei de 26 de ani, pentru care făcuse o obsesie, ar putea scăpa de puşcărie, dacă se dovedeşte că are vreo boală psihică. Psihologul Alin Leş explică ce se întâmplă în mintea unor astfel de oameni.

A ucis cu sânge rece şi cu o furie greu de descris. I-a despicat, pur şi simplu, pieptul victimei sale, pe care, spune el, o iubea. Ionel Loza (31 de ani), din Mediaş, şi-a ucis vecina de palier, pe care o hărţuia de câteva luni. Simona Lasca (26 de ani) nu i-a răspuns niciodată la avansuri, nici la mesajele de dragoste trimise pe telefon, nici la bileţelele lăsate în uşă. Îi era teamă de el, pentru că o aştepta în fiecare seară în faţa cofetăriei unde lucra. Duminică seară, Loza a intrat în locuinţa fetei şi a ucis-o cu mai multe lovituri de cuţit. Apoi, a încercat să se sinucidă. Psihologul Alin Leş, expert criminolog, spune că Loza ar putea suferi de tulburare de personalitate paranoidă. Dacă această afecţiune se va confirma, Loza ar putea scăpa de puşcărie. 

Pe de altă parte, Leş explică ce se întâmplă în mintea unui astfel de om: „În mintea lui, această relaţie exista, dar convingerea este eronată. Realitatea lui este alta”, a declarat Alin Leş. Referitor la faptul că îşi urmărea victima, psihologul a spus că „obsesivului nu are voie să-i scape de sub control situaţia”, a adăugat specialistul. Despre refuzurile fetei, Leş a explicat că „pentru un delirant şi pentru un paranoic sau pentru o persoană care suferă de această tulburare, asta este o insultă”. 

Iaşi: Fata ucisă în parc a fost înmormântată

Diana a fost condusă pe ultimul drum de peste 300 de oameni
Diana a fost condusă pe ultimul drum de peste 300 de oameni

Lacrimi şi durere, ieri, în localitatea ieşeană Horpaz, unde a fost înmormântată Diana Elena Gugulică, tânăra de 16 ani, care, sâmbătă, a fost ucisă de iubitul ei. Purtând rochie de mireasă, trupul fetei a fost depus în cavoul familiei, alături de bunicul său. Peste 300 de oameni au condus-o pe ultimul drum pe Diana, convoiul întinzându-se pe aproape un kilometru, pe uliţele satului, transmite Mediafax. La înmormântare, au venit şi colegii, şi profesorii Dianei, de la Liceul „Dimitrie Cantemir”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net