Evaziune de milioane de euro într-o afacere cu maşini de lux

Ultima actualizare:

    Mascaţii au luat la puricat domiciliul unor persoane fizice, dar şi sediile unor firme
Mascaţii au luat la puricat domiciliul unor persoane fizice, dar şi sediile unor firme

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează, miercuri dimineaţă, percheziţii la 93 de adrese, în şapte judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul se ridică la 4,5 milioane de euro

Cele mai multe percheziţii se fac în Cluj, Mureş şi Harghita, la persoane fizice, dar şi la 20 de sedii comerciale. Este vorba de o reţea care aducea maşini de lux din străinătate, membrii acesteia neplătind TVA şi fiind acum suspectaţi de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri.

Prejudiciul estimat se ridică la 4,5 milioane de euro. Conform unui comunicat oficial al DIICOT, procurorii efectuează un număr de 93 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelelor Cluj, Alba, Braşov, Mureş, Harghita, Maramureş, Satu-Mare şi a municipiului Bucureşti în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de  evaziune fiscală.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în perioada 2009-2015,  pe teritoriul României (judeţele Cluj, Harghita şi Mureş, respectiv municipiul Bucureşti), Ungariei şi Germaniei s-a constituit un grup infracţional organizat format din 11 suspecţi, membrii grupului acţionând în sensul operaţionalizării unui circuit în care au fost angrenate societăţi comerciale care au funcţionat legal dar şi firme de tip "fantomă" utilizate în ample operaţiuni circumscrise evaziunii fiscale în domeniul tranzacţiilor cu autoturisme de lux provenite din achiziţii intracomunitare.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de aproximativ 4.500.000 euro, reprezentând TVA eludat de la plată prin evidenţierea de documente atestând cheltuieli nereale cu achiziţii fictive provenind de la o structură cuprinzând peste 40 de societăţi comerciale "fantomă" care nu au declarat achiziţii interne, nu au evidenţiat în contabilitate livrările, ulterior fiind cesionate unor cetăţeni din Ungaria.

Potrivit romaniatv.ro, acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi cu sprijinul ANAF - DGAF.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net