Evaluare Națională 2021. Elevii de-a VI-a susțin proba la Matematică și Științele Naturii

Ultima actualizare:

    Testările sunt inspirate și urmează modelul internațional
Testările sunt inspirate și urmează modelul internațional

Examenul de Evaluare Națională 2021 continuă pentru elevii din clasa a VI-a care susțin joi, 13 mai, probele la Matematică și Științele naturii.

Elevii de clasa a VI-a susțin astăzi, 13 mai 2021, testarea la Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Proba face parte din Evaluarea Națională de la finalul clasei a VI-a, care are ca obiectiv să verifice dacă curriculumul și-a atins obiectivele, are rolul de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti, dar verifică și nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie, potrivit edupedu.ro.

Evaluare Națională 2021. Testele, după modelul internațional

Testarea la Matematică și Științe ale naturii durează 60 de minute și, potrivit legii educației, este una transdisciplinară, pe modelul testărilor internaționale standardizate. Evaluarea Națională de la clasa a VI-a se susține după ce anul trecut a fost pentru prima dată anulată, din cauza crizei pandemice.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

Află care este CALENDARUL SESIUNILOR DIN ACEST AN  la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Evaluare Națională 2021. Reguli de organizare

Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. 

Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi.

Durata alocată rezolvării testelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a IV-a și a VI-a. 

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

CITEȘTE ȘI: Miercuri încep evaluările naţionale de la finalul claselor a II-a, a VI-a și a VI-a

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net