Evaluare națională 2020. Când se vor face simulări ale examenului

Ultima actualizare:

    elevii din clasa a VIII se pregătesc de simularea examenului național de Evaluare națională 2020. Ministerul Educației propune ca probele să fie susținute în luna martieFOTO: Click!
elevii din clasa a VIII se pregătesc de simularea examenului național de Evaluare națională 2020. Ministerul Educației propune ca probele să fie susținute în luna martieFOTO: Click!

Gata vacanța! 2,8 milioane de elevi s-au întors la școală, iar elevii din clasa a VIII se pregătesc de simularea examenului național de Evaluare națională 2020. Ministerul Educației propune ca probele să fie susținute în luna martie.

Ministerul Educației a publicat un proiect de calendar pentru simulările elevilor din clasa a VIII-a. Noul ministru propune ca elevii din clasa a VII-a să nu mai susțină simularea Evaluării naționale. Miniștrii precedenți au introdus simularea examenului și pentru clasa a VII-a după ce a constatat că rezultatele examenului propriu-zis sunt din ce în ce mai slabe.

Potrivit unui proiect de ordin discutat în Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Educației, obținut de HotNews, elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea pentru Evaluarea națională 2020 înainte de vacanța de Paște, în ultima săptămână din luna martie.

Anul acesta, MEC nu mai organizează simulare pentru clasa a VII-a, din cauză că elevii de clasa a VII-a vor susține examenul după o altă programă școlară.

Calendarul propus pentru simularea Evaluării naționale 2020

Calendarul propus pentru simularea Evaluării naționale 2020 pentru elevii clasei a VIII-a este următorul:

  • 23 martie 2020 Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 24 martie 2020 Matematică – probă scrisă
  • 25 martie 2020 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor la simulare Evaluare Națională 2020.

Rezultatele de la simularea Evaluării naționale 2020

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale 2020 pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019 - 2020 vor fianalizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.

A doua etapă de simularea Evaluării naționale 2020

Proiectul de ordin prevede că fiecare inspectorat școlar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităților de învățământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul județului/municipiului București, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susținerii Evaluării naționale 2020 pentru absolvenții clasei a VIII-a și a examenului de Bacalaureat național. (Sursa: hotnews.ro)

Citește și:

Reguli «de aur» pentru note mari la examene

Rezultate Evaluare națională 2019. 429 de elevi au luat media 10,00

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net