Europa ne închide porţile! 20 de state restricţionează accesul românilor pe teritoriul lor

foto_1_1.png

20 de state din Europa impun românilor restricţii la intrarea pe teritoriile lor: fie teste negative de COVID-19, fie izolare la domiciliu. Printre acestea sunt ţări care interzic total accesul cetăţenilor noştri

Tot mai multe state interzic accesul cetăţenilor români sau le condiţionează intrarea pe teritoriile lor, din cauza înrăutăţirii situaţiei infectărilor cu coronavirus în România. Sunt 20 de state care au introdus restricţii, iar 14 dintre acestea sunt ţări membre ale Uniunii Europene. 

Cele 20 state din Europa care interzic accesul românilor sau impun restricţii la intrarea pe teritoriul lor sunt Austria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, informează digi24.ro. 
Condiţii de intrare în Ungaria 
Cel mai recent exemplu, Ungaria a adăugat România pe lista galbenă. Astfel, la intrarea în statul vecin, românii vor fi supuşi examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul. Şi în situaţia în care nu prezintă simptome, românii vor fi obligaţi să intre în izolare pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile. Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetăţenilor care vin din România şi care prezintă la punctul de frontieră două teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferenţă de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză. 

aeroport_1.jpg

20 de state din Europa impun românilor restricţii la intrarea pe teritoriile lor: fie teste negative de COVID-19, fie izolare la domiciliu. Printre acestea sunt ţări care interzic total accesul cetăţenilor noştri

Cum se intră în Austria 
Toţi cetăţenii care călătoresc din România cu destinaţie finală Austria vor putea intra în acest stat doar dacă prezintă un certificat medical, în limba engleză sau germană, de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile. În absenţa acestui certificat, cetăţenii români vor trebui să intre în autoizolare timp de 14 zile. Măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetăţenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinaţii din alte state şi în cazul transportului de mărfuri. 
Condiţii de intrare în Grecia sau Cipru 

 • Teoretic, românii care călătoresc în Grecia trebuie să completeze, cu cel puţin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic. Turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţe. Din 15 iulie, autorităţile elene vor condiţiona intrarea în baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, plus formularul electronic. 
 • În Cipru, cetăţenii români pot intra doar dacă prezintă un certificat medical de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore. 

Accesul în statele baltice 

 • Cetăţenii români care intră în Estonia sunt obligaţi la măsura autoizolării timp de 14 zile. 
 • Cetăţenii români care sosesc în Letonia trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile. 
 • Lituania a decis să-şi închidă graniţele pentru români. Accesul rezidenţilor din România în statul baltic va fi interzis din 13 iulie. 

Interzis în Finlanda şi Malta 

 • Finlanda a interzis complet accesul cetăţenilor români, cu excepţia celor care au permis de rezidenţă, sunt angajaţi în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituţie de învăţământ de acolo. Este permis tranzitul către alte destinaţii din afara Finlandei. 
 • Malta a interzis complet accesul pe teritoriul său cetăţenilor români. 
 • Danemarca permite intrarea pe teritoriul său românilor cu condiţia ca aceştia să dovedească faptul că au o rezervare de cel puţin 6 nopţi la o unitate de cazare, care să conţină toate numele celor care au rezervat şi perioada rezervată. 

Ţări unde românii trebuie să stea în izolare 

 • Toate persoanele care ajung în Irlanda din România trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile. 
 • Cetăţenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. 
 • Cetăţenii români care sosesc în Slovacia trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular pentru COVID-19, după a 5-a zi. Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul. Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Republicii Slovace, cu condiţia ca deplasarea să aibă loc fără oprire, în decurs de maximum 8 ore de la intrarea pe teritoriul acesteia. 
 • Românilor care ajung în Slovenia li se aplică măsura izolării la adresa declarată timp de 14 zile. Tranzitul cetăţenilor români spre ţara de rezidenţă nu este restricţionat, cu condiţia părăsirii teritoriului sloven în cel mult 12 ore. 
Loading...

Citește și

 • plaje din grecia

  Situația de la punctul de frontieră Kulata-Prochamonas a devenit critică după ce vineri, 10 iulie, nu mai puțin de 29 de turiști români și bulgari au fost confirmați cu Covid-19. Prin urmare, autoritățile de la Atena au hotărât să schimbe regulile pentru turiștii care vor să intre în țară. Aceștia vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

 • steagul bulgariei pe care e scris coronavirus

  Autoritățile bulgare au luat decizia de a reintroduce câteva măsuri restrictive, după ce numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut constant în ultimele săptămâni. Astfel, cluburile de noapte și discotecile în spații închise nu vor mai funcționa, evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori, iar adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1