Euro atinge un nou nivel record: 4,8026 lei. Ce spune ministrul de finanțe

curs-valutar.jpg

moneda, euro, curs-valutar
Moneda națională se depreciază de la o zi, la alta. (BNR) a anunţat, vineri, 21 februarie, un curs de referinţă de 4,8026 lei/euro
FOTO: Click!

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, 21 februarie, un curs de referinţă de 4,8026 lei/euro, în creştere cu 0,4% faţă de valoarea atinsă joi. Este cel mai mare nivel anunţat vreodată de BNR. Dolarul american şi preţul aurului au atins noi niveluri record.

Moneda națională se depreciază de la o zi, la alta. (BNR) a anunţat, vineri, 21 februarie, un curs de referinţă de 4,8026 lei/euro, în creştere cu 0,4% faţă de valoarea atinsă joi, scrie news.ro.

Euro atinge un nou nivel record: 4,8026 lei

Vineri, 21 februarie, euro a crescut la 4.8026, cel mai mare nivel anunţat vreodată de BNR. Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a crescut de la 4.4307 lei la 4.4462 lei.

Și preţul gramului de aur a crescut de la 229,4268 lei la 233,5122 lei. Acesta este a şaptea oară consecutiv când preţul aurului ajunge la un nou nivel record.

Euro atinge un nou nivel record. Ce spune Florin Cîțu, ministrul de finanțe

  • Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, apreciează, după ce euro a atins un nou nivel record, că este vorba doar despre o depreciere ”uşoară”, corelată cu ce s-a întâmplat în regiune. ”Zlotul, forintul se depreciază pentru că sunt câteva mişcări de fluxuri internaţionale. Doar trompetele PSD-iste văd altceva”, a scris Cîţu, joi seară, pe Facebook, citat de news.ro.
  • ”Rate mai mici pentru români. Dobânzile continuă să scadă. Încrederea investitorilor în guvernarea PNL CREŞTE zilnic. Nu există dubii aici. Deprecierea uşoară a leului astăzi este CORELATĂ cu deprecierile din regiune. Zlotul, forintul se depreciază pentru că sunt câteva mişcări de fluxuri internaţionale. Doar trompetele PSD-iste văd altceva. Fiţi fără grijă. Dobânzile vor continuă să scadă şi încrederea investitorilor va continuă să crească în guvernarea PNL”, a scris, joi seară, Florin Cîţu, pe Facebook, citat de news.ro.
  • Potrivit acestuia, ”cu cât avem anticipate mai repede cu atât mai repede vom putea reveni la SCĂDERI de preţuri şi dobânzi aproape de ZERO”.
  • ”Urmează lucruri fantastice pentru români. Dobânzi aproape de zero şi scăderi de preţuri”, a mai scris Cîţu.

Citește și:

Leul se clatină? Uite unde să îţi ţii economiile!

Scandalul ALDE-PSD aruncă cursul valutar în aer. Uite la cât a ajuns un euro!

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1