Euro atinge un nou nivel record: 4,8026 lei. Ce spune ministrul de finanțe

Ultima actualizare:

    Moneda națională se depreciază de la o zi, la alta. (BNR) a anunţat, vineri, 21 februarie, un curs de referinţă de 4,8026 lei/euroFOTO: Click!
Moneda națională se depreciază de la o zi, la alta. (BNR) a anunţat, vineri, 21 februarie, un curs de referinţă de 4,8026 lei/euroFOTO: Click!

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, 21 februarie, un curs de referinţă de 4,8026 lei/euro, în creştere cu 0,4% faţă de valoarea atinsă joi. Este cel mai mare nivel anunţat vreodată de BNR. Dolarul american şi preţul aurului au atins noi niveluri record.

Moneda națională se depreciază de la o zi, la alta. (BNR) a anunţat, vineri, 21 februarie, un curs de referinţă de 4,8026 lei/euro, în creştere cu 0,4% faţă de valoarea atinsă joi, scrie news.ro.

Vineri, 21 februarie, euro a crescut la 4.8026, cel mai mare nivel anunţat vreodată de BNR. Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a crescut de la 4.4307 lei la 4.4462 lei.

Și preţul gramului de aur a crescut de la 229,4268 lei la 233,5122 lei. Acesta este a şaptea oară consecutiv când preţul aurului ajunge la un nou nivel record.

Euro atinge un nou nivel record. Ce spune Florin Cîțu, ministrul de finanțe

  • Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, apreciează, după ce euro a atins un nou nivel record, că este vorba doar despre o depreciere ”uşoară”, corelată cu ce s-a întâmplat în regiune. ”Zlotul, forintul se depreciază pentru că sunt câteva mişcări de fluxuri internaţionale. Doar trompetele PSD-iste văd altceva”, a scris Cîţu, joi seară, pe Facebook, citat de news.ro.
  • ”Rate mai mici pentru români. Dobânzile continuă să scadă. Încrederea investitorilor în guvernarea PNL CREŞTE zilnic. Nu există dubii aici. Deprecierea uşoară a leului astăzi este CORELATĂ cu deprecierile din regiune. Zlotul, forintul se depreciază pentru că sunt câteva mişcări de fluxuri internaţionale. Doar trompetele PSD-iste văd altceva. Fiţi fără grijă. Dobânzile vor continuă să scadă şi încrederea investitorilor va continuă să crească în guvernarea PNL”, a scris, joi seară, Florin Cîţu, pe Facebook, citat de news.ro.
  • Potrivit acestuia, ”cu cât avem anticipate mai repede cu atât mai repede vom putea reveni la SCĂDERI de preţuri şi dobânzi aproape de ZERO”.
  • ”Urmează lucruri fantastice pentru români. Dobânzi aproape de zero şi scăderi de preţuri”, a mai scris Cîţu.

Citește și:

Leul se clatină? Uite unde să îţi ţii economiile!

Scandalul ALDE-PSD aruncă cursul valutar în aer. Uite la cât a ajuns un euro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net