Eugen Teodorovici a depus jurământul pentru funcția de ministru al finanțelor

Ultima actualizare:

    Guvernul are doi noi miniștri: Eugen Teodorovici la finanțe, Marius Nica, la fonduri europene
Guvernul are doi noi miniștri: Eugen Teodorovici la finanțe, Marius Nica, la fonduri europene

Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus, în această dimineață, jurământul de învestitură în calitate de miniştri ai finanţelor, respectiv fondurilor europene. Noul post d ela finanțe a rămas vacant, după reținerea în arest a fostului ministru Darius Vâlcov.

Avem doi noi miniștri. În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus jurământul de învestitură în calitate de miniştri ai finanţelor, respectiv fondurilor europene.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a spus ministrului Marius Nica că îi urează succes. ”Vă doresc să găsiţi metode de a atrage fonduri europene mai multe”, a spus şeful statului, citat de Mediafax.

Ministrului de finanţe, Eugen Teodorovici, preşedintele Klaus Iohannis i-a urat ”eficienţă” în noul post de ministru. ”Vă doresc mult succes în noua poziţie şi multă eficienţă”, i-a spus Iohannis lui Teodorovici.

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

Click! spune

Eugen Orlando Teodorovici s-a născut în 12 august 1971. El este absolvent al ASE și are un doctorat în managementul fondurilor europene. A fost director în Direcţia de Coordonarea a Programelor ISPA şi SAPARD,  din Ministerul Integrării Europene, a activat în Ministerul Afacerilor Externe, a lucrat la Ministerul Finanţelor Publice şi a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune. În decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzău, iar în aceeaşi lună a fost numit ministru al fondurilor europene.

Marius Nica a absolvit Academia de Informaţii, a lucrat în MApN și a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii.

Născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru, Marius Nica a absolvit, în 2003. Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009). După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale. Marius Nica a fost și președinte al Consiliului de Administrație al Loteriei Române.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net