Este un exemplu pentru români! Fostul Principe Nicolae al României face voluntariat

Ultima actualizare:

    Principele Nicolae alături de soția sa Alina și Tibi Ușeriu la acțiunea de împădurireFoto Facebook
Principele Nicolae alături de soția sa Alina și Tibi Ușeriu la acțiunea de împădurireFoto Facebook

Fostul Principe Nicolae al României, împreună cu soția sa, Alina, s-a implicat într-o acțiune de voluntariat ce are ca scop împădurirea unei porțiuni de pământ din Tritenii de Sus, localitate aflată în județul Cluj. Alți circa 800 de voluntari s-au alăturat proiectului, printre care și Tibi Ușeriu, ultramaratonistul român, recent întors în țară.

”Astăzi facem o mică pădure de 5 hectare. Am făcut una de 10 hectare la Tritenii de Jos, iar Tritenii de Sus și-au dorit și ei foarte mult o pădure. A fost pentru prima dată în experiența noastră de 12 ani de Tășuleasa când un sat este rival cu celălalt și-și doresc o pădure. A fost o poveste așa de frumoasă și ne-am mobilizat și 700 de voluntari s-au înscris în 24 de ore, cred că sunt deja vreo 800 de oameni care deja sunt aici”, a declarat Alin Ușeriu, fratele lui Tibi, și actualul președinte al Tășuleasa Social.

Tibi Ușeriu a revenit în țară după ce a câștigat pentru a treia oară consecutiv maratonul „Ultra Arctic”, desfășurat în Cercul Polar. Acesta a susținut că a avut nevoie de o refacere după solicitantul maraton, așa că a luat o săptămână de pauză, urmată însă de activitatea din cadrul asociației.

Fostul Principe Nicolae și soția sa Alina s-au numărat și ei printre voluntarii care au ajutat la acțiunea de împădurire din Tritenii de Sus. ”Principele Nicolae este voluntar la noi de 10 ani. Prima dată când a venit el în România, acum 10 ani, am strâns gunoaie de la Focșani și până la Galați. El a mai fost de câteva ori și ”partener de joacă” cu voluntarii, a stat și câte o săptămână la noi, a mai fost la mai multe activități. Mă bucur foarte tare că se implică în astfel de activități și mă bucur că se implică la Tășuleasa Social. Noi îl considerăm cumva voluntar de-al nostru”, declară președintele Asociației Tășuleasa Social pentru someseanul.ro


    Tritenii de josFoto Facebook
Tritenii de josFoto Facebook

Programată inițial să se deruleze săptămâna trecută, acțiunea de împădurire s-a desfășurat abia peste o săptămână din cauza zăpezii netopite încă.”Ne bucurăm foarte mult că ne-a lăsat vremea. Săptămâna trecută n-am fi putut face acțiunea asta, ne bucurăm cu toții de o nouă pădure, de responsabilitate față de natură și cred că tot ceea ce facem este pentru viitorul nostru și pentru viitorul copiilor noștri”, a spus Tibi Ușeriu.

Oamenii care au venit să ajute au fost atât copii tineri cât și persoane de vârste mai înaintate.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net