Este oficial! Câte ore vor învăța elevii pe săptămână

elev_clasa_pregatitoare-inscriere_clasa_zero.jpg

elev_clasa_pregatitoare-inscriere_clasa_zero
Elevii din clasele mici vor învăța cel mult 20 de ore pe săptămână
FOTO: Click!
Citeste tot despre: 

Un proiect de lege important pentru elevi și profesori a trecut tacit în Senat. Acest document stabilește câte ore vor învăța elevii într-o săptămână, iar profesorii vor fi trimiși să învețe cum să combată violența din școli.

Plenul Senatului a adoptat, luni, 21 octombrie, în calitate de Cameră decizională, un proiect legislativ care vizează reglementarea numărului de ore la clasă, în funcţie de vârstă. Totodată, proiectul introduce sesiuni de pregătire a personalului didactic asupra problemelor legate de violenţa psihologică – bullying, scrie adevarul.ro.

Măsura completează modernizarea programei prin regândirea bugetului de timp alocat învăţării, din perspectiva implicaţiilor pe care le au planurile-cadru de învăţământ şi conţinutul curricular al programelor şcolare, dar şi practicile didactice asupra timpului personal al elevilor, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Câte ore vor învăța elevii pe săptămână

Una dintre modificările la proiectul iniţiat de senatori PSD prevede că "numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ este în medie de 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar, în medie de 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial şi în medie de 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal.

Aceste ore sunt alocate atât pentru predare şi evaluare, cât şi pentru învăţarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conţinuturilor predate.

Potrivit altui amendament admis  este definită violenţa psihologică - bulliyng-ul. ”Este acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acţiune sau serie de acţiuni, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale”.

De asemenea, ”unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia de a înscrie persoanele care nu deţin un cod numeric personal”.

Această lege, adoptată anterior de cele două Camere, a fost retrimisă în Parlament pentru reexaminare la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis. (Sursa: Stiripesurse.ro)

Citește și:

Un elev de 14 ani s-a ales cu un traumatism cranian după ce a fost bătut de mai mulți copii de aceeași vârstă

Elev bătut de doi colegi în faţa profesorului

Loading...

Citește și

  • În filmul de un sfert de oră, Medeea Marinescu interpretează rolul profesoarei de română Diana Miron, care ajunge să demisioneze după ce a fost hărțuită de o elevă

    Un scurtmetraj în care actrița Medeea Marinescu joacă rolul unei profesoare atrage, din nou, atenția asupra violenței din școli. Clipul este realizat de Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iași și are deja câteva sute de mii de vizualizări.

  • Familia sa susține că fiul lor, Gyarfas Armin, este agresat de câțiva ani în Școala din Viișoara, fără ca cineva să ia atitudine

    Caz incredibil de violență în școală. Un băiețel de 11 ani se trezește noaptea din somn plângând. Se roagă de părinți să nu îl mai trimită la școală pentru că are colegi de clasă care îl bat, l-au mușcat și îl jignesc tot timpul, iar învățătoarea, directorul școlii, inspectoratul școlar nu fac nimic. Acum colegii i-au rupt o mână.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1