Este oficial! Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019

alegeri-europarlamentare-Consiliul Uniunii Europene-europarlamentari-2019.jpg

alegeri-europarlamentare-Consiliul Uniunii Europene-europarlamentari, parlamentul european-2019
Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019, a decis, astăzi (22 mai), Consiliul Uniunii Europene

Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019, a decis, astăzi (22 mai), Consiliul Uniunii Europene, după consultarea Parlamentului European.

Este oficial! Vom merge să votăm europarlamentarii români în luna mai 2019.

”Consiliul a adoptat astăzi (n.r. 22 mai) o decizie care stabileşte perioada 23-26 mai 2019 ca date pentru următoarele alegeri pentru Parlamentul European. Datele au fost convenite în unanimitate de Consiliu după consultarea Parlamentului European”, informează un comunicat al Consiliului Uniunii Europene, citat de news.ro.

Conform Legii Electorale din 1976, alegerile parlamentare europene au loc în perioada de joi până duminică, în prima săptămână completă a lunii iunie.

Cu toate acestea, dacă se dovedeşte imposibilă desfăşurarea alegerilor în această săptămână, legea permite Consiliului, după consultarea Parlamentului European, să decidă în unanimitate alte date, cu condiţia ca acestea să nu fie mai lungi de două luni înainte sau o lună după faţă de perioada prevăzută prin Legea electorală, scrie news.ro.

În 2019, alegerile europarlamentare ar fi trebuit să aibă loc în săptămâna Rusaliilor şi de aceea s-a căzut de acord asupra altei date.

În prezent, Parlamentul are 751 de locuri, adică numărul maxim permis de tratatele Uniunii Europene.

Raportul Comisiei pentru Afaceri Constituționale propune redistribuirea a 27 din cele 73 de locuri ce aparțin acum Marii Britanii altor țări, păstrând în continuare cele 46 de locuri rămase fie pentru liste electorale paneuropene, fie pentru viitoare extinderi. Acest lucru înseamnă că numărul deputaților care vor fi aleși în statele membre va fi de 705. România va avea 32 de locuri.

Parlamentul European este organul reprezentativ al celor 450 de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1