Erou la 6 ani! Băieţelul şi-a scos surioarele mai mici din casa care a ars ca o torţă

Ultima actualizare:

    Ioana şi Amalia, micuţele rămase în viaţă datorită lui Emanuel, frăţiorul lorFoto: "Adevărul"
Ioana şi Amalia, micuţele rămase în viaţă datorită lui Emanuel, frăţiorul lorFoto: "Adevărul"

Minune de Moş Nicolae! Emanuel, un puşti de 6 ani, cu breton şi cu ochii mari, luminoşi, le-a salvat viaţa surioarelor sale, Ioana (1 an și 3 luni) și Amalia (3 luni). Băieţelul nu s-a pierdut cu firea când a văzut limbile lacome ale focului pe perdeaua din cameră şi le-a scos pe cele două fetiţe din capcana mortală.

Emanuel, Ioana şi Amalia, trei prichindei din satul vasluian Vutcani, au rămas singuri acasă în ajunul Sfântului Nicolae. Părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate, aşa că au rămas în grija bunicilor. Luni dimineaţă, în timp ce micuţii dormeau, mamaia a mers la magazinul din sat pentru a cumpăra scutece bebeluşului, în vreme ce bunelul era dus la pădure, ca să strângă două braţe de vreascuri.

"Nu mi-a fost frică"

Emanuel s-a trezit și a dat drumul la televizor, pentru a urmări un program de desene animate. În timp ce privea captivat aventurile personajelor preferate, băiețelul a observat că de sub masa pe care se afla televizorul s-au ridicat flăcări, care au cuprins apoi perdeaua. Prichindelul nu s-a panicat şi a acţionat cu calmul unui adult. Emanuel și-a luat surioara de 3 luni în brațe, apoi a ocolit focul care cuprinsese încăperea şi a intrat în cealaltă cameră, unde dormea fetiţa de 1 an şi 3 luni, pe care a luat-o de mână. ”Am ieșit ușor afară. Nu mi-a fost frică”, povestește puştiul. Tustrei au mers desculți și dezbrăcați până la drum, în apropierea unui pod, unde i-a găsit o vecină, care i-a adăpostit la ea acasă până la sosirea autorităților.


    Asta e tot ce a rămas din casa bunicilorFoto:
Asta e tot ce a rămas din casa bunicilorFoto:

În urma copiilor, casa a ars ca o torţă. Vecinii au aruncat găleți cu apă pentru a stinge vâlvătaia, însă n-au avut nici o șansă în fața flăcărilor mari de câțiva metri. 

O căsuţă şi câteva haine

Bunicul a văzut fumul de la mai bine de un kilometru distanță și a alergat panicat spre gospodărie. Crezând că nepoții se află în casă, bătrânul a intrat în mijlocul flăcărilor, dar a fost salvat în ultima clipă de vecini.

”De la coș a luat foc”, explică Vasile Bojian, bunicul celor trei copii. “Întâi s-a aprins podul, pe urma a luat foc pe dedesubt. Emnanuel a fost un erou, a salvat fetiţele. Totul a ars, au rămas doar ruine. Au ars și bani, și acte, tot. Important este că sunt copiii în viață!”, mărturisește adaugă bătrânul lovit de nenorocire.Rămași pe drumuri, bunicii și cei trei nepoți sunt găzduiți, deocamdată, de rude. Emanuel speră ca Moș Crăciun să le aducă un motiv de bucurie. Băiețelul ar vrea ca moșul să le aducă o căsuță și câteva hăinuțe surioarelor. 

Bunicii şi copiii rămaşi fără acoperiş deasupra capului nu au un telefon la care să poată fi contactaţi. Dacă doriţi să-i ajutaţi, puteţi lua legătura cu primăriţa comunei Vutcani, Silviana Bahrim, la numărul de telefon 0799.976.568.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net