Episcopul Hușilor se retrage la mânăstire?

Ultima actualizare:

    Corneliu Bârlădeanu nu mai poate purta haine preoțești
Corneliu Bârlădeanu nu mai poate purta haine preoțești

Corneliu Bârlădeanu este, de azi, un simplu monah. Fostul prelat și-a anunțat vineri dimineață retragerea din funcția de episcop al Hușilor, ca urmare a scandalului sexual în care a fost implicat. Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a acceptat demisia lui Bârlădeanu și i-a interzis să ocupe orice funcție de conducere în clerul bisericesc. Corneliu Bârlădeanu se poate retrage la o mânăstire, fără a avea dreptul de a ține slujbe religioase.

Episcopia Hușilor va avea un nou episcop, în termen de 60 de zile de la decizia luată vineri de Sfântul Sinod al BOR. Corneliu Bârlădeanu și-a anunțat retragerea din funcție, însă și-a susținut din nou nevinovăția, în cadrul Sinodului BOR de vineri. „PS Corneliu, episcopul Huşilor, şi-a depus cererea de retragere din funcţie, cerere care a fost aprobată de Sfântul Sinod. El se consideră nevinovat, dar pentru tulburarea generată în biserică faţă de credincioşi a ales să facă acest pas”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Reprezentanții Bisericii au apreciat gestul clericului, însă nu au luat măsura excluderii sale din preoție. Conform reprezentanților Patriarhiei, Corneliu Bârlădeanu rămâne un simplu monah și se poate retrage la o mânăstire. Acuzat, la rându-i, de relații homosexual, preotul Cristian Pomohaci a fost exclus din Biserică. 

„În acest moment rămâne un simplu monah. Din punctul de vedere al Biserii Ortodoxe acest caz este încheiat. Nu se vor aplica alte măsuri. Momentan, nu ştim la ce mănăstire se va retrage”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, citat de Mediafax.

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot. În urma acestor imagini, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei i-a solicitat acestuia să nu mai slujească Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe bisericeşti, „până la proxima şedinţă a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect”.

„În cadrul ședinței Sfântului Sinod s-a luat act cu mâhnire de campania agresivă a unor posturi şi reţele media îndreptată împotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române, adesea în complicitate cu unii clerici răzvrătiţi, campanie care produce multă întristare în rândul clerului şi credincioşilor. În acelaşi timp, toţi slujitorii Bisericii trebuie să respecte disciplina Bisericii şi să-şi înnoiască permanent viaţa spirituală, pentru o slujire pastorală cât mai corectă şi responsabilă faţă de credincioşii pe care-i păstoresc”, se mai arată în comunicat.

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net