Epidemia de gripă 2019. Numărul deceselor din cauza virusului a ajuns la 171

Gripa 2019-îmbolnăviri-decese-epidemie-campanie vaccinuri

Îmbolnăvirile de gripă din acest sezon au bătut toare recordurile
Sezonul trecut, ]mbolnăvirile de gripă au ajuns atât de multe, încât masca de protecție devenise pentru mulți români un accesoriu obligatoriu
Foto: arhivă personală

Încă trei persoane au murit din cauza gripei, fiind vorba despre o femeie şi doi bărbaţi, din judeţele Cluj şi Hunedoara, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 171.

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 51 de ani, din judeţul Cluj, confirmată cu virus gripal tip A, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată anti-gripal, a murit sâmbătă.

Vineri au murit din cauza gripei doi bărbaţi. Unul dintre aceştia avea 45 de ani, era din judeţul Hunedoara, şi confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. El nu era cunoscut cu alte afecţiuni preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

Cel de-al doilea bărbat avea 57 de ani, era din judeţul Cluj, şi a fost confirmat cu virus gripal tip A. El avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat anti-gripal.

Epidemia de gripă a fost declanșată oficial pe 30 ianuarie printr-un anunț al ministrului Sănătății, Sorina Pintea. În momentul în care a luat decizia, deja se înregistrau 51 de decese

Loading...

Citește și