Enoriaşii s-au înghesuit la agheasma de la Patriarhie

Ultima actualizare:

    Mulţimea a aşteptat  entuziasmată   binecuvântarea  Patriarhului Daniel
Mulţimea a aşteptat entuziasmată binecuvântarea Patriarhului Daniel

Sunt aproape 3.000, plouaţi şi înfriguraţi. Când patriarhul a dat semnalul împărţirii agheasmei, nu au mai fost tineri sau bătrâni, bogaţi sau săraci, jandarmi, clerici sau gură-cască. Toţi au devenit doar o masă de credincioşi şi şi-au dat ghionturi să pună mâna pe lichidul aducător de minuni şi iertare.

Nu mai pot, pe nas şi pe faţă le curg stropii, au apă şi în gură, dar stau şi aşteaptă, nu lasă din mână sticlele şi bidoanele.

Hainele sunt ude, dar nu le pasă, ei vor „apa fermecată". Tanti Maria stă de la 7.00 la coadă şi nici nu concepe să nu umple sticlele pe care le-a adus.

„Am stat şase ore la coadă pentru apă sfinţită şi aş mai fi stat. Dacă nu ai credinţă nu ai nimic. O să umplu o sticlă pentru o rudă, alta pentru o vecină şi una pentru mine", povesteşte bătrâna în timp ce întinde recipientele spre jandarmii în civil puşi să împartă lichidul sfânt, tocmai pentru a nu se crea haos.

Dar după numai câteva minute, oamenii de ordine rup rândurile şi se fac nevăzuţi în mulţime, nu înainte de a-şi umple propriile sticle şi bidoane.

Şi atunci mulţimea a fost pe cont propriu. „Dă-te că îţi sparg faţa!", „Aoleu, mi-a rupt haina!", „Animalelor, mă doare operaţia!", sunt câteva dintre vorbele aruncate în timpul „bătăliei" pentru agheasmă. În total Patriarhia a pus la dispoziţia enoriaşilor 16 butoaie cu 6.000 de litri de agheasmă.

Tămăduieşte şi curăţă trupurile de boli

Patriarhul Daniel a explicat ieri pe înţelesul tuturor de ce este importantă „Agheasma Mare" de Bobotează.

Enoriaşii au fost nerăbdători să ia acasă apa aducătoare de minuni

simeon stalpnicul png

„Se foloseşte pentru curăţirea de păcate a sufletului şi trupului, pentru tămăduirea de boli şi vindecarea de patimi. Cu această apă se sfinţeşte spaţiul unde locuim şi unde trăim", a declarat în predica sa Preafericitul Daniel.

Adusă acasă, agheasma trebuie luată pe nemâncate. În fiecare an pe 6 ianuarie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Botezul Domnului sau Boboteaza. Este vorba de retrăirea momentului în care Mântuitorul a fost botezat de Ioan în apele Iordanului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net