ENGIE Romania lansează Programul „ENERGIE PENTRU MESERIA MEA”, primul program de învăţământ profesional dual, lansat în Bucureşti de o companie cu specific energetic

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

ENGIE Romania, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” şi Asociaţia Hands Across România au lansat primul program de învățământ profesional dual cu specific energetic din municipiul Bucureşti, „ENERGIE PENTRU MESERIA MEA”.

Învățământul profesional dual este un tip nou de școlarizare profesională care se organizează după terminarea celor opt clase obligatorii, la cererea companiilor, în calitatea lor de potențiali angajatori. Astfel, Grupul ENGIE Romania, prin companiile sale Distrigaz Sud Retele S.R.L. şi ENGIE Servicii S.R.L., în parteneriat cu Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucureşti, a luat iniţiativa înfiinţării a două clase cu calificarea “Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze” în sistem de învaţământ profesional dual, începând cu anul şcolar 2018-2019.

Programul se adresează îndeosebi elevilor de clasa a VIII-a care doresc să urmeze o meserie tehnică cu calificarea de Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, dar şi oricărui absolvent al învăţământului obligatoriu care a întrerupt studiile, dar care nu a depășit vârsta de 26 de ani. În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania şi instituţia de învăţământ parteneră, Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucureşti, elevul beneficiază de formare teoretică și practică de la școală și companie, timp de 3 ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resurse umane şi financiare pentru formarea teoretică, iar compania  asigură resursele umane şi financiare pentru formarea practică a elevilor care subscriu pentru această formă de învăţământ. Înscrierile oficiale la Colegiul Tehnic Mihai Bravu se deschid pe 15 iunie și se încheie pe 19 iunie 2018. Elevii care doresc să se înscrie se vor adresa secretariatelor școlare de care aparțin, care trebuie să completeze fișa de înscriere, în vederea depunerii acesteia la colegiu.

simeon stalpnicul png

Avantajele înscrierii în această formă de învăţământ sunt multiple: elevii acumulează experiență practică în companie, pot absolvi școala și dobândi o calificare, iar în cazul în care decid să îşi continue studiile, pot obține bacalaureatul. De asemenea, cei care se înscriu au posibilitatea de a obține burse lunar (în valoare de 500 de lei, acordată de ENGIE, în plus de bursa lunară suportată de statul român, în valoare de 200 de lei) la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga bursa de merit de 200 de lei/lună). In plus, pot accesa şi alte facilităţi  de decont cheltuielile de transport pre-urban în limita a 140 lei/lună, precum şi de a le fi asigurată masa pe perioada practicii.

Programul este adus la cunostinţă copiilor şi familiilor acestora printr-o amplă campanie de informare constând în sesiuni şi materiale de informare dedicate care s-a derulat până în prezent în 41 de școli din municipiul București şi în 38 de școli din zonele rurale și orașe mici ale județelor Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Prahova, Ialomița și Giurgiu și în alte. Campania continuă şi în luna mai în alte peste 60 de şcoli, peste 4.000 de copii fiind informaţi despre acest proiect.

„În contextul unui deficit semnificativ de personal calificat în anumite sectoare economice, ENGIE Romania doreşte să se implice în dezvoltarea învăţământului tehnic din România, pentru a oferi elevilor oportunitatea unei educaţii de calitate si accesul la locuri de muncă pe măsura calificării dobândite. O ameliorare a actului educaţional tehnic, în linie cu noile tehnologii şi oportunităţi de piaţă, va avea un efect pozitiv asupra dezvoltării profesionale a tinerilor români, aceştia fiind, astfel, pregătiţi corespunzător pentru noile cerinţe ale economiei româneşti şi sporindu-şi şansele de a dezvolta o carieră profesională solidă. ”, afirmă Diana Ghiţă, Director Resurse Umane şi Relatii Sociale al Grupului ENGIE Romania.

simeon stalpnicul png

ENGIE Romania este partenerul strategic al Școlii Profesionale Metropolitane în Sistem Dual din București pentru dezvoltarea formării profesionale inițiale în sistem dual. Parteneriatul are la bază împărtăşirea de valori comune: performanţa, exigenţa, angajamentul, precum şi ambiţia de a face din școala profesională în sistem dual,  în special, un motiv de mândrie pentru toţi românii şi un model pentru tinerele generaţii de muncitori calificați.

Cornel Bertea Hanganu, coordonator Școala Profesională Metropolitană în Sistem Dual din București: Mă bucură mult parteneriatului cu ENGIE, unul dintre cei mai importanți parteneri pe care îi avem și care s-a implicat în promovarea școlii profesionale în sistem dual ca alternativă de EXCELENȚĂ în formarea profesională inițială a tinerilor. Le mulțumesc că au încredere în școala profesională și în colectivul de profesori de la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” București și îmi doresc ca împreună cu aceștia să formeze cea mai buna echipă.

Inițiatorul învățământului profesional dual din România, Stelian Victor Fedorca, consilier de stat: „Pentru dezvoltarea școlii profesionale în sistem dual ne bazăm pe 3 piloni importanți: educație pentru muncă, dezvoltare prin meserie și performanță profesională. Vreau ca învățământul profesional în sistem dual să devină una dintre cele mai performante și apreciate forme de învățământ și pentru asta avem nevoie de parteneri serioși cum este ENGIE Romania.”

„Cred că pentru noi, în această perioadă, chiar dacă părem încă niște copii, este important să ne asigurăm stabilitate pentru viitor. Este necesar să fim independenți financiar – părinții noștri nu vor avea mereu posibilitatea de a ne susține. Avem nevoie să ne educăm pentru piața muncii, pentru cum ne vom gestiona singuri, cât de curând posibil. Vrem să putem spune despre noi, la vremea potrivită, că suntem adulți responsabili, că avem o meserie, că ne putem dezvolta profesional”, spune Alexandru Bărăităreanu, elev în cadrul școlii gimnaziale ,,Smaranda, Dumitru Roman" din Vizurești, județul Dâmbovița.

Mai multe informaţii despre program sunt disponibile pe www.engie.ro , via e-mail, recrutare@ro.engie.com , și la numerele de telefon 0749 692 206 / 0749 692 676.

Despre ENGIE în România

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Compania activează în următoarele domenii: furnizare de gaze naturale și electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,7 milioane de clienţi, au aproximativ 3.700 de angajaţi.

Despre Hands Across România

Asociaţia Hands Across România (HAR) este o organizaţie non-guvernamentală, membră a Alianţei pentru Sănătate din România, care acţionează ca un „hub” între societatea civilă şi instituţiile guvernamentale şi/sau sectorul privat. În prezent, asociaţia implementează proiecte menite să aducă o valoare adăugată serviciilor sociale, culturale şi educaţionale, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor în care activează.

Pentru mai multe informații:

Mihaela Sandu - mihaela.sandu@handsacross.ro

Telefon: 0723 433 816

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net