4 micuți de creșă sunt suspectați de TBC

Ultima actualizare:

    Copiii au fost chemați la creșa din strada Vrancei pentru a afla dacă sunt infectați cu bacilul care produce TBC
Copiii au fost chemați la creșa din strada Vrancei pentru a afla dacă sunt infectați cu bacilul care produce TBC

Nu mai puțin de 140 de de copii de la creșa de stat din strada Vrancea nr. 9, sectorul 1, au fost chemați în această dimineață la instituție, pentru a fi examinați medical. Ei au intrat în contact cu îngrijitoarea lor care a fost depistată cu bacilul Koch al tuboreculozei. Părinții lor află dacă micuții au fost și ei infectați.

UPDATE, ora 12.40

Patru dintre cei 140 de micuți exameniați astăzi sunt suspecți de TBC. Unul este de la grupa Piticot, altul de la Iepuraș, încă unul de la Furnicuțe și ultimul de la Albinuțe. Ei vor fi supuși unor radiografii pulmonare. ”Rezultatul de astăzi nu confirmă neapărat prezența bolii. Poate fi vorba despre o reacție alergică la tuberculină. Conform medicilor, se recomandă tratamentul profilatic timp de 6 luni, însă nu este obligatoriu”, ne-a declarat directoarea creșei. Părinții sunt, însă, revoltați și contestă rezulatul examenului, pe care-l consideră superficial.

Celor 140 de copii li s-a făcut acum trei zile examenul IDR (injectarea în antebraț a tuberculinei, o substanță care detectează în corp prezența baciluluui).

Astăzi, un medic de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” s-a deplasat la creșa bucureșteană, pentru a interpreta examenul rezultatului.

Practic, antebrațul fiecarui copil va fi inspectat de medic pentru se vedea dacă organismul a reacționat la substanță.

Încă de acum 20 de minute au început să iasă primii copii examinați, în jur de 7-8. Nu s-a confirmat prezența bacteriei în nici unul din cazuri.

Medicul creșei, Ecaterina Strochi,  ne-a declarat că examinarea tuturor copiilor va dura circa a o oră, după care vom cunoaște dacă sunt cazuri noi confirmate.

În urmă cu o săptămână, testul IDR a confirmat prezența bacilului tuberculozei în organisnul a șapte micuți de la creșă, cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani. Doi dintre ei au fost internați la „Marius Nasta”. Medicii au recomandat în aceste cazuri tratament profilactic cu antibiotice.

Gilda Popescu, managerul Institutului ”Marius Nasta”, a anunțat că va face o declarație de presă în legătură cu starea de sănătate a îngrijitoarei și a celor doi micuți îmbolnăviți.

TBC este o boală foarte contagioasă și se transmite prin aer și salivă.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net