Magistraţii au hotărât cât mai stă Bogdan Olteanu după gratii

Ultima actualizare:

    Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență
Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență

Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie discută, luni, cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare pentru fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu.

UPDATE 15.16: Fostul viceguvernator al BNR mai stă în arest 30 de zile. Decizia a fost dată în urmă cu puţin timp de magistraţi. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor este pus sub acuzare de procurorii DNA pentu că ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie la un alt complet al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE 13.17: Avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat că instanţa ar trebui să constate că nu se impune menţinerea în arest preventiv a fostului viceguvernator al BNR, arătând că dreptul la apărare al acestuia din detenţie este doar teoretic, practic fiind mult îngrădit.

„Judecătorul a ascultat cu atenţie toate pledoariile. (…) Nu am adus toate dovezile ce le doream, deoarece au fost mici probleme vineri la grefă. (…) Din punctul meu de vedere, nu se impune menţinerea în arest preventiv a lui Olteanu. (…) Dreptul la apărare al lui Olteanu în închisoare este doar teoretic, dar practic este foarte, foarte mult îngrădit. El nu a invocat componenta confortului privind arestul, ci componenta dreptului la apărare”, a spus avocatul Florin Durgheu, potrivit news.ro.

Instanţa supremă a judecat, luni, cererea DNA ca Bogdan Olteanu să rămână în arest preventiv după expirarea mandatului de 16 zile, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

La finalul judecării cauzei, Bogdan Olteanu a fost dus înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 12 august.

Judecătorul urmează să decidă dacă Bogdan Olteanu rămâne în arest preventiv şi după 27 august sau dacă cererea procurorilor DNA va fi respinsă.

În 12 august, Instanța supremă a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

ÎCCJ a admis atunci o contestație a DNA și a desființat decizia luată de un alt complet de judecată din data de 29 iulie care dispusese arest la domiciliu, hotărând ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv, însă pentru o perioadă mai scurtă de timp, de 16 zile.

Ce acuzaţii îi aduc procurorii

Olteanu este acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net