Elvis Presley nu a fost uitat. Încă are peste 13 milioane de fani

Ultima actualizare:

    Elvis Presley, supranumit ”Regele rock and roll”, a vândut un miliard de discuri
Elvis Presley, supranumit ”Regele rock and roll”, a vândut un miliard de discuri

Elvis Presley, supranumit ”Regele rock and roll”, este celebrat și după 41 de ani de la moarte. Pe pagina sa de Internet are peste 13 milioane de fani care și-au amintit că în 26 iunie 1977, Regele a susținut ultimul concert.

Elvis Presley a cântat pentru ultima oară în public în 26 iunie 1977,  la Market Square Arena în Indianapolis, în fața a 18.000 de fani. La două luni distanță, pe 16 august 1977, a murit în Memphis, Tennessee. Avea doar 42 de ani.

Vestea a făcut înconjurul lumii și a întristat zeci milioane de fani. Foarte mulți dintre aceștia nici nu au crezut că regele a murit. Din când în când, cineva de pe glob spune că l-a văzut pe Elvis care s-ar ascunde de mulțime pe câte o insulă puțin populată.

Elvis Presley este atât de iubit încât se fac concursuri de ”cel mai bun Elvis” la care participă zeci de cântăreți amatori din toată lumea care interpretează cele mai frumoase piese ale Regelui.

În decurs de peste două decenii, aproximativ 20 de milioane de persoane au vizitat Graceland, după ce Priscilla, soţia lui Elvis Presley şi mama unicei lui fiice, Lisa-Marie, a deschis proprietatea pentru public, în 1982.


    În plină glorie, Elvis Presley s-a căsătorit cu frumoasa Priscilla Beaulieu (1 mai 1967)
În plină glorie, Elvis Presley s-a căsătorit cu frumoasa Priscilla Beaulieu (1 mai 1967)

Chiar dacă nu a apucat să cunoască Internetul, Elvis are cont activ pe rețelele de socializare și peste 13 milioane de admiratori care postează zilnic fotografii ori unele dintre piesele devenite celebre pe tot globul.

Graceland, proprietatea care i-a aparţinut în Memphis, Tennessee, şi unde este înmormântat, primește anual circa 600.000 de persoane, care vin să viziteze muzeul, dar şi mormintele din curtea casei, unde sunt înmormântaţi, alături de Elvis, părinţii - Gladys şi Vernon - şi bunica lui, Minnie-Mae.

Elvis a vândut un miliard de discuri

Elvis Presley este considerat artistul a cărui muzică a cunoscut cele mai mari vânzări din toate timpurile, iar în 2016, revista Forbes l-a plasat pe locul al patrulea între celebritaţile care aveau cele mai mari venituri la momentul decesului, 27 de milioane de dolari.


    În 1970, Elvis Presley apărea pe scenă cu celebrul costum alb, încărcat de paiete
În 1970, Elvis Presley apărea pe scenă cu celebrul costum alb, încărcat de paiete

Albumele sale s-au vândut în aproximativ 1 miliard de copii pe plan mondial. A jucat în peste 30 de filme şi a câştigat numeroase trofee, inclusiv trei premii Grammy.

Piese precum ”Love Me Tender”, "Heartbreak Hotel", "Hound Dog", "Jailhouse Rock", "Are You Lonesome Tonight" şi ”Suspicious Minds” se numără printre cele mai cunoscute şi difuzate de posturile de radio.

Fiu al unui camionagiu şi al unei croitorese, Elvis Presley s-a născut pe 8 ianuarie 1935 şi a crescut într-o casă din Tupelo, Mississippi.

În 1948, familia s-a mutat în Memphis, unde Elvis a terminat liceul, iar la vârsta de 19 ani a înregistrat primul său disc, care s-a bucurat de succes imediat.

S-a înrolat în armata americană şi doi ani a fost trimis în Germania de Vest, fiind promovat la gradul de sergent.

În seria de concerte din 1970, a apărut pentru prima dată în celebrul costum alb cu paiete.

Câţiva ani mai târziu, era obez, dependent de medicamente şi trăia retras. A susţinut ultimul concert pe 25 iunie 1977. Pe 16 august 1977, a fost găsit mort în baia casei sale din Memphis. Cauza oficială a decesului a fost atacul de cord. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
banner adela popescu png
banner laurette png
banner Adrian mutu png
banner kamara png
image
actualitate.net
image
actualitate.net