Elevul David Turturean poate pleca la olimpiadele din Asia. S-au strâns banii necesari

Ultima actualizare:

    Elevul sucevean David Turturean poate pleca la olimpiadele din Asia: românii i-au donat peste 5.000 de dolariFOTO: adevarul.ro
Elevul sucevean David Turturean poate pleca la olimpiadele din Asia: românii i-au donat peste 5.000 de dolariFOTO: adevarul.ro

David Turturean va putea participa la cele două olimpiade internaţionale din Sri Lanka şi China, ce vor avea loc în toamna acestui an. Elevul sucevean are acum banii necesari pentru că românii s-au mobilizat exemplar şi în doar două zile au strâns peste 5.000 de dolari.

Statul român a refuzat să-l sprijine pe elevul David Turturean de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava pentru a putea participa la două olimpiade internaţionale, scrie adevarul.ro.

Totuşi, oamenii au apreciat seriozitatea şi munca depusă de tânărul sucevean şi au reuşit în doar două zile să strângă peste 5.000 de dolari, bani suficienţi pentru ca David să poată lua parte la cele două concursuri.

”Vă anunţ cu bucurie că am strâns deja suma de bani necesară pentru ca David Turturean să participe la cele două olimpiade. Sunt uimită! Vă mulţumesc fiecăruia în parte! Prin mobilizarea voastră şi prin donaţii am reuşit!”, a precizat Ema Barbă, verişoara lui David Turturean.

Cine este David Turturean

David Turturean este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava. Acesta a avut de-a lungul timpului rezultate excepţionale la învăţătură, participând an de an la cel puţin trei olimpiade naţionale. Elevul sucevean se întoarce cu premii de la olimpiade, fiind unul dintre cei mai apreciaţi tineri din judeţ.

Recent, acesta a aflat că s-ar putea să nu participe la două olimpiade internaţionale, după ce i s-a transmis de la Ministerul Educaţiei că nu i se va deconta deplasarea şi diurna. David Turturean este calificat la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka şi Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, concursuri ce se vor desfăşura în toamna acestui an.

Indignaţi de situaţia creată, apropiaţii şi profesorii elevului sucevean au organizat o campanie prin care doresc să adune banii necesari pentru ca David Turturean să poată să ajungă la cele două olimpiade internaţionale. În doar două zile, au reușit: s-au strâns peste 5.000 de dolari.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net