Elevul cu nota 2 la purtare a învins liceul în instanţă

Ultima actualizare:

    Cazul elevului Andrei Voicu a ajuns în instanţă, iar judecătorii i-au dat dreptate
Cazul elevului Andrei Voicu a ajuns în instanţă, iar judecătorii i-au dat dreptate

A luptat şi a câştigat! Judecătorii de la Tribunalul Buzău au desfiinţat decizia consiliului profesoral al Colegiului „B. P. Haşdeu“, prin care un elev a fost pedepsit cu nota 2 la purtare pentru o postare ironică pe Facebook la adresa profesoarei de desen.

Scandalul de la Colegiul Naţional „B. P. Haşdeu“ din Buzău a izbucnit pe 10 decembrie 2018. Cei 65 de membri ai consiliului profesoral au decretat acordarea notei 2 la purtare elevului Andrei Voicu, aflat în primul semestru al clasei a XI-a. Mama adolescentului, casnică de profesie, a acţionat colegiul în instanţă. Pe 10 iunie 2019, judecătorii Tribunalului Buzău au dat dreptate familiei Voicu, considerând că n-au fost încălcate limitele libertăţii de exprimare, conform adevarul.ro. Hotărârea tribunalului ar fi putut fi contestată de conducerea colegiului din Buzău în termen de 15 zile din momentul pronunţării. Cu toate acestea, cei de la „Haşdeu“ şi-au exercitat dreptul de atac abia pe 6 august, iar avocata familiei Voicu spune că demersul este tardiv. Prin urmare, decizia luată la tribunal ar urma să rămână definitivă. 

 „Ştiu că în catalog apare nota 2 la purtare în continuare şi sper că n-a modificat-o nimeni, pentru că n-avea cum. Atât ştiu, că pe semestrul al doilea elevul are nota 10 la purtare, că s-a făcut apel şi că aşteptăm judecarea lui. Trebuie să aşteptăm verdictul“, spune directorul Ionel Banu.

Mama lui Andrei Voicu spune că problemele au început în momentul în care fiul ei şi-a atras antipatia profesoarei de desen Alina Elena Barbu, care i-a pus nota 3 la teorie.    

La scurt timp, drept răzbunare, elevul a postat pe grupul de Facebook al Colegiului „Haşdeu“ un videoclip din 2013, în care profesoara de desen apare dansând lasciv, ca solistă a unei formaţii de fete intitulate Kronos. Alături de videoclipul melodiei, apare şi un comentariu ironic. „Băi băieţi, eu zic să îi găsim profei un băiat de care să se lipească“, a scris el cu referire la versurile melodiei. Elevul a spus apoi că în liceul lor este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung, dar că totuşi poate să predea această „struţo-cămilă a artei, care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena“. Profesoara de desen Alina Elena Barbu a refuzat să comenteze până acum incidentul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net