Elevii vor învăța despre sex doar cu acordul părinților. Curtea Constituțională a decis!

copii.jpg

Adolescenti
Elevii vor învăța educație sexuală în școli cu acordul scris al părinților

Elevii vor învăța despre sex și educație sexuală doar cu acordul scris al părinților, a decis Curtea Constituțională. CCR a respins joi, 24 septembrie, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Elevii vor învăța despre sex doar cu acordul părinților. Decizia CCR

„A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, se arată în minuta deciziei.

Legea prevede că în şcoli se vor derula, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară, pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Potrivit preşedintelui, din redactare nu reiese cu claritate dacă norma stabileşte că programele de educaţie pentru viaţă sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor sau că educaţia sanitară este cea în vederea prevenirii acestora, iar prin eliminarea sintagmei „cel puţin o dată pe semestru” textul a devenit neclar.

Legea nu definește noțiunea de „educație sanitară”, mai susținea președintele.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1