Elevi atacaţi cu pietre că deranjau vecinii cu trompeta

Ultima actualizare:

    Teodor Chirvasă, George  Murgoci, Roxana Ursache şi  Marian Iordache spun că au  acum un sentiment de frică,  în timpul repetiţiilor  (Fotografii: Florin Chirica)
Teodor Chirvasă, George Murgoci, Roxana Ursache şi Marian Iordache spun că au acum un sentiment de frică, în timpul repetiţiilor (Fotografii: Florin Chirica)

Elevii Colegiului de Artă „Octav Băncilă" din Iaşi, care exersează în corpul de muzică al liceului, sunt expuşi pericolului din cauza locatarilor din blocul de vizavi, exasperaţi de zgomotul produs de instrumentele muzicale. Pe 4 mai, patru elevi au fost atacaţi cu pietre în timp ce repetau.

Deranjat de zgomotul produs de instrumentele muzicale, Valeriu Şochircă-Chircu a aruncat cu două pietre, iar una dintre ele a trecut chiar pe lângă urechea elevului Teodor Chirvasă.

„Eu şi colegii mei studiam. Am auzit nişte strigături, ni s-a spus să închidem geamul, dar nu am apucat să-l închidem că s-a aruncat cu o piatră. A ratat. A doua oară a lovit în geam. Mi-a trecut piatra în apropierea capului, dacă nu mă feream probabil mă lovea", povesteşte Teodor Chirvasă, elev în clasa a XI-a.

Unul dintre cadrele didactice ne-a arătat piatra care era să-l lovească în cap pe un elev

simeon stalpnicul png

Profesoara Valentina Cioată susţine că nu este prima dată când au loc conflicte cu locatarul respectiv, instructor auto de profesie. Locatarul Valeriu Şcohircă-Chircu nu regretă gestul făcut, ba mai mult susţine că dacă elevii vor continua să facă gălăgie le va da foc.

Nemulţumirea majoră a instructorului auto este că elevii nu cântă aceeaşi melodie. „Dacă ar cânta toţi aceeaşi melodie poate nu ar fi aşa un deranj, dar să auzi o trompetă, o vioară, un clarinet e deranjant", spune Valeriu Şochircă.

simeon stalpnicul png

Locatarul este dispus să facă solicitare în scris pentru a cere mutarea liceului. „Am făcut o adresă şi urmează să o depunem şi la Poliţie şi la Inspectorat şi la Minister în care cerem să-şi mute şcoala de aici. Să se ducă frumuşel sus pe coclauri, să cânte cât vor ei", încheie Valeriu Şochircă-Chircu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net